În ultimul cuvânt, Linda-Kristina Dragan-Tisater spus că dorește să rămână în România, „urmand a merge in Suedia cand va fi pregatita si va lasa toate lucrurile aranjate”.
Conform datelor de la Curtea de Apel București, Dragan-Tisater este acuzată că și-a neglijat, în 2017-2018, obligația de a ține contabilitatea unei firme de comerț online conform Legii contabilitatii.

În esență, ea nu ar fi introdus/inregistrat 616 tranzacții în registre privind depozite de 10.883.646 de coroane suedeze și retrageri de 11.253.604 de coroane suedeze pe contul bancar al societății.

Detalii soluţie: „Respinge, ca nefondată, contestația formulată de persoana solicitată Tisäter Dragan Linda Kristina împotriva sentinţei penale nr. 65/F din 08 aprilie 2020 pronuntată de Curtea de Apel Bucuresti, Sec?ia a II-a penală, în dosarul nr. 1576/2/2020 (826/2020). Obligă contestatoarea persoană solicitată la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu în sumă de 253 lei, se va plăti din fondul Ministerului Justiţiei. Onorariul interpretului de limba engleză se va plăti din fondul Înaltei Cur?i de Casatie şi Justitie. Definitivă. Pronunţată în sedintă publică, astăzi, 23 aprilie 2020”, se arată în decizia magistraților.

Linda-Kristina Dragan-Tisater fusese arestată pe 8 aprilie pentru 30 de zile, în vederea extrădării, pe numele acesteia, fiind emis un mandat european de arestare pentru două infracțiuni privind contabilitatea.   Suedeza ceruse  judecătorilor români de la Curtea de Apel ca în cazul în care o sa fie găsită vinovată în Suedia, să execute pedeapsa într-un penitenciar nu din Suedia, ci din Romania.

Instanța a acceptat solicitarea și a dispus predarea persoanei  Linda-Kristina Dragan-Tisater către autorităţile judiciare suedeze, cu respectarea regulii specialităţii şi sub condiţia ca, în cazul în care se va pronunţa o pedeapsă privativă de libertate, persoana predată să fie transferată în România pentru executarea pedepsei, potrivit justnews.ro