Evenimentul Zilei > International > O ROMÂNCĂ suspectată de legături cu ISIS a fost arestată în Italia. Femeia ar fi menținut legături cu JIHADIȘTI din Marea Britanie
O ROMÂNCĂ suspectată de legături cu ISIS a fost arestată în Italia. Femeia ar fi menținut legături cu JIHADIȘTI din Marea Britanie

O ROMÂNCĂ suspectată de legături cu ISIS a fost arestată în Italia. Femeia ar fi menținut legături cu JIHADIȘTI din Marea Britanie

O româncă suspectată de legături cu medii islamiste și simpatizantă a Statului Islamic a fost arestată preventiv în oraşul italian Genova, la revenirea din Tunisia. Autorităţile italiene au demarat procedurile pentru extrădarea sa în România.

Românca în vârstă de 36 de ani este simpatizantă a ISIS şi menţinea legătura online cu islamişti din Marea Britanie, a anunțat ministrul italian de Interne, Angelino Alfano, conform Mediafax.

"Începând din decembrie 2014, Italia a expulzat 47 de islamişti. În următoarele ore va fi expulzată o femeie de naţionalitate română, în vârstă de 34 de ani, care locuia legal în provincia Bolzano (regiunea Trentino-Alto Adige), arestată în portul Genova. Graţie activităţilor de investigare, au fost depistate activităţile pe care românca le avea în publicarea online a unor materiale de propagandă islamistă şi intenţia de a lupta de partea mujahedinilor", a declarat Angelino Alfano.

"Identificarea posibililor militanţi islamişti şi expulzarea lor din Italia înseamnă protejarea cetăţenilor italieni. În acest sens, acordăm o atenţie specială mediilor online, pentru că au devenit mijloacele cele mai facile de recrutare islamistă. Românca menţinea contacte frecvente cu internauţi din Marea Britanie, şi ei susţinători ai reţelei teroriste Stat Islamic", a spus ministrul.

Românca, găsită vinovată în trecut de trafic de droguri, a fost în Tunisia cu soţul ei, care este cetăţean tunisian. La coborârea de pe feribot în portul din Genova, românca a fost arestată preventiv de agenţi ai Direcţiei italiene pentru Investigaţii Generale şi Operaţiuni Speciale (DIGOS). Autorităţile italiene au iniţiat procedurile pentru extrădarea suspectei în România.

"Este vorba de o persoană suspectată că ar fi adeptă a jihadului" (războiul sfânt islamic – n.red), a declarat o sursă din cadrul serviciilor de securitate italiene citată de publicaţia Il Giornale.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: