Femeia, care ar fi trebuit să se afle în izolare, în interiorl propriei locuinţe, a fost surprinsă de către Polfer (Poliţia feroviară) într-un tren regional. Trenul a fost evacuat şi dezinfectat, în timp ce pe româncă o aşteaptă necazuri mari.

Momente de mare tensiune la bordul unui tren regional pe ruta Terni-Terontola, unde o femeie de naţionalitate română, pozitivă  la Coronavirus a fost oprită şi apoi denunţată de către agenţii Polfer din Perugia.

După cele relatate de către agenţia de ştiri ANSA, străina avea obligaţia să rămână în interiorul propriei locuinţe fiindcă a rezultat pozitivă la Sars-Cov-2, dar aceasta în loc să respecte regulile, s-a îndepărtat de casă şi s-a urcat liniştită în tren.

Cei care au descoperit-o pe femeie au fost oamenii de la Polfer, aflaţi înntr-o misiune de escortă, aceasta fiind supusă la un control. Examinând baza de date pe care o aveau la dispoziţie, agenţii au descoperit repede că asupra femeii de 37 de ani plutea „Interziceea absolută de a se îndepărta de propria locuinţă fiindcă era pozitivă la virusul Covid-19” şi din acest motiv au prevăzut izolarea româncei pentru a evita posibile contagieri.

Acţionând cu o grija absolută, poliţiştii au însoţit pe femeie într-un loc ferit al trenului şi au contactat de urgenţă autoritatea sanitară competentă din teritoriu. Personalul de la 118, au urcat la bordul trenului, iar la staţia imediat următoare, încercând să ţină cont de toate protocoalele sanitare necesare, au transferat-o pe româncă în totală siguranţă. Identificată, femeia de 37 de ani, care purta mască, a fost denunţată fiindcă nu a respectat izolarea prevăzută pentru subiecţii pozitivi la Coronavirus. A fost transportată cu ambulanţa la propria locuinţă, acolo unde ar fi trebuit să se afle de fapt.

În ceea ce priveşte restul pasagerilor prezenţi la bordul trenului în acele momente de confuzie, au fost informaţi de cele petrecute, identificaţi de reprezentanţii forţelor de ordine şi mutaţi în alte zone ale trenului, în aşteptarea ajungerii la prima staţie unde urmau să abandoneze garnitura. După coborârea acestora, personalul competent a efectuat dezinfecţia totală a trenului.
Românca este acum la domiciliu neliniştită, în aşteptarea sancţiunilor legale, notează Il Giornale.