Aceasta este una dintre cele mai căutate universităţi din Marea Britanie, acolo unde învaţă aproximativ 280 de studenţi din România. Pentru a putea pleca, Miruna a fost nevoită să facă un împrumut de 36.000 de euro. Mărturişeste că nu-i pare rău nicio secundă că a făcut acest pas. “Într-un an în Anglia, m-am dezvoltat mai mult decât în cei 19 petrecuţi în România”, a mărturisit Miruna Popa.

Acesta nu a fost singurul motiv pentru care Miruna Popa a ales să studieze în străinătate. "Simţeam că sunt sătulă de pilele din învăţământ, de nedreptăţile în ce priveşte notarea. La un moment dat, am ajuns să simt că nu mai suport sistemul de învăţământ românesc. Ar trebui schimbate mentalităţile în România, profesorii să nu mai certe elevii din orice, dar mai presus de orice, să fie corecţi! Acest an ca student a fost peste aşteptările mele. Am învăţat într-un mediu universitar deosebit, simt şi ştiu că m-am schimbat enorm în această perioadă. Am avut un şoc în primele momente. Din cauza oboselii, aveam senzaţia că nu mai înţeleg tot ce se vorbeşte în jur, deşi nivelul meu de engleză era foarte bun, nu eram obişnuită cu anumite accente. Am căzut epuizată în acea noapte, însă a doua zi mi-am revenit complet. Erau accente ciudate pentru că era ceva firesc, aici sunt tineri veniţi din toate colţurile lumii“, a povestit Miruna, informează regatulunit.com.

Miruna studiează Relaţii Internaţionale împreună cu încă 400 de studenţi. A terminat anul a doua, iar datorită rezultatelor foarte bune i s-a oferit o bursă de 1.000 de lire. Acest lucru a fost posibil graţie unui parteneriat între Universitatea la care studiează şi România.
Nu ştiu dacă România ar putea să se schimbe suficient de mult în următorii șase-șapte ani încât să mă determine să mă întorc. Am ajuns ca într-un an petrecut în Anglia să mă dezvolt mai mult decât m-am dezvoltat 19 ani în România. Anglia mi-a oferit aceste posibilităţi, m-a învăţat să mă descurc singură, mi-a dat încredere să mă exprim. Nu cred că aş putea să mă întorc în ţară, unde totul este superficial, unde se pune accentul pe înfăţişarea fizică şi nu pe ce ai în cap”, a mai spus Miruna.