Evenimentul Zilei > Social > O nouă tranșă de vaccin AstraZeneca, în România. Liber la vaccinare fără programare
O nouă tranșă de vaccin AstraZeneca, în România. Liber la vaccinare fără programare

O nouă tranșă de vaccin AstraZeneca, în România. Liber la vaccinare fără programare

Duminică, o nouă tranşă de vaccin Vaxzevria (AstraZeneca) soseşte în România, informează Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19

O nouă tranşă de vaccin Vaxzevria (AstraZeneca) soseşte în România. Potrivit unui comunicat de presă, este vorba despre 139.200 doze de vaccin Vaxzevria, care vor ajunge la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional.

Până în prezent, ţara noastră a recepţionat 1.378.000 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu data de 15 februarie, 449.611 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

Începând de vineri, 17 aprilie, imunizare fără programare cu AstraZeneca

Începând de vineri,16 aprilie, persoanele care doresc se pot imuniza anti-COVID cu vaccinul Vaxzevria (AstraZeneca) fără programare în platforma naţională, anunţă portalul RO Vaccinare.

„Pentru facilitarea accesului la vaccinare, în centrele în care se administrează vaccinul Vaxzevria (AstraZeneca) şi în care sunt locuri disponibile, va fi permisă vaccinarea persoanelor care optează pentru acest tip de vaccin prin prezentarea directă la centrul de vaccinare, fără a mai fi necesară înscrierea pe platformă, cu respectarea celorlalte proceduri şi instrucţiuni”, informează platforma de vaccinare, printr-o postare pe Facebook.

Specialiştii recomandă populaţiei să verifice disponibilitatea locurilor pe harta interactivă existentă pe platforma naţională de informare cu privire la vaccinare, să se prezinte la centrul în care sunt locuri disponibile cu un document de identitate şi să se asigure că nu au simptome asociate COVID.

„Vaccinarea se va realiza în limita capacităţii de vaccinare a centrului”, precizează sursa citată.

CITEȘTE ȘI  Bucureștiul este înconjurat din nou de „un cerc de foc”. Carantină fără de sfârșit pentru aceste zone

CITEȘTE ȘI A crescut numărul deceselor cauzate de Covid-19 în toată lumea. 140 milioane de infectări

CITEȘTE ȘI Câte valuri de pandemie mai vin peste noi. Verdictul sumbru al unui medic: „Am pierdut bătălia”