Evenimentul ZileiActualitateO nouă tragedie în Marea Britanie. Mama a trei copii „sănătoasă”, moare la câteva zile după vaccinul AstraZeneca

O nouă tragedie în Marea Britanie. Mama a trei copii „sănătoasă”, moare la câteva zile după vaccinul AstraZeneca

O nouă tragedie în Marea Britanie. Mama a trei copii „sănătoasă”, moare la câteva zile după vaccinul AstraZeneca
O mamă a trei copii a făcut mai multe cheaguri de sânge și a murit la spital la doar câteva zile după ce a primit vaccinul AstraZeneca.

Tanya Smith, 43 de ani, a făcut primul vaccin în martie și a murit la mai puţin de o săptămână după ce a fost dusă la spital cu crampe severe la stomac. O anchetă urmează să aibă loc pentru a determina circumstanțele din jurul morții ei.

Agenția de reglementare pentru medicamente și produse medicale a confirmat, de asemenea, că va analiza cazul doamnei Smith ca parte a unui studiu în curs cu privire la apariției cheagurilor de sânge și a oricăror legături potențiale cu vaccinul.

Partenerul de viaţă a lui Smith, Kenneth Edwards, a decis să vorbească după ce a aflat despre moartea jurnalistei de la BBC Lisa Shaw, care a murit, după ce a fost tratată în terapie intensivă tot pentru cheaguri de sânge și sângerare după ce a primit vaccinul.

Edwards a spus că Tanya s-a simțit „destul de rău” timp de câteva zile după vaccin și apoi s-a trezit într-o dimineață cu dureri mari și a sunat la 111 pentru ajutor.

Edwards crede că nu ar fi murit dacă nu ar fi avut vaccinul anti-Covid-19 AstraZeneca

El a spus că suferința ei nu s-a calmat nici după ce un paramedic i-a dat analgezice și a fost dusă la spitalul Derriford, unde s-a constatat că făcuse mai multe cheaguri de sânge.

Din păcate,  Smith a suferit un atac de cord și un stop cardiac și, după o scurtă perioadă de stabilitate, starea ei s-a înrăutățit progresiv înainte de a muri tragic în spital. El şi-a făcut curaj şi a vorbit după ce a citit despre moartea jurnalistei de la BBC Lisa Shaw care a murit tot din cauza aceasta.

Agenția Europeană a Medicamentului spune că beneficiile vaccinului în combaterea amenințării pe scară largă a Covid-19 (care în sine duce la probleme de coagulare și poate fi fatală) continuă să depășească riscul de efecte secundare.

Mama a lăsat trei copii în urmă doi copii mari și o fetiță cu dizabilități de 12 ani

A fost singura femeie, în afară de mama mea, care s-a îngrijit cu adevărat de mine, spune soţul. „Își iubea familia enorm, acum untem cu toții destul de pierduți fără ea. Nu am experimentat niciodată așa ceva.

El a mai spus că a fost „sănătoasă” înainte de vaccin și a primit prima doză la terenul de fotbal Plymouth’s Home Park în martie, după ce a fost contactată de medicul de familie pentru a rezerva o întâlnire cu privire la Covid-19.

O anchetă va avea loc cu privire la moartea ei şi va analiza tot ceea ce s-a întâmplat la  Plymouth NHS Trust, care conduce Spitalul Derriford, unde a murit.

După ce a fost transportată la spital, medicii au efectuat mai multe ECG-uri pe parcursul mai multor ore și ulterior l-au sunat pe domnul Edwards pentru a-i spune că doamna Smith a avut un atac de cord și un stop cardiac.

După întâlnirea cu medicii în spital, Edwards a spus că medicii „nu au înțeles” cum doamna Smith ar fi putut avea un atac de cord. Apoi s-a descoperit că are cheaguri de sânge în artere, care au provocat atacul de cord, a spus Edwards, dar starea ei pare să se îmbunătățească la scurt timp după operație.

Partenerul de viaţă a fost chemat de urgenţă la spital dar n-a mai prins-o în viaţă

Medicii au observat apoi că nivelurile de trombocite erau „scăzute puternic”, iar starea ei se înrăutățea progresiv. Atunci medicii i-au spus lui Edwards că este „grav, dar este o luptătoare”.

A doua zi, părinții și copiii lui Edwards  Smith s-au repezit la spital să o vadă înainte ca medicii să le recomande să plece acasă să se odihnească. Din păcate, Edwards a primit un telefon de la personalul spitalului doar câteva ore mai târziu și a fost sfătuit să vină repede la spital pentru a-și vedea soția. La întoarcerea la spital, i s-a spus că „tocmai a ratat”, soţia sa a murit.

NHS Anglia a refuzat să comenteze. Iar Agenția de reglementare pentru medicamente și produse de îngrijire a sănătății (MHRA), a declarat: „Suntem întristați să auzim despre moartea lui Tanya Smith și gândurile noastre sunt alături de familie”. Este reacţia identică cu cea pe care au pentru jurnalista de la BBC, scrie Daily Mail.


Accesează: