Evenimentul Zilei > Horoscop > O nouă ofertă video digitală pentru tineri. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
O nouă ofertă video digitală pentru tineri. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

O nouă ofertă video digitală pentru tineri. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Dimineaţa se pare că întâlneşti o situaţie nouă - stai puţin, respiră adânc, numără până la zece şi analizează cu atenţie. De multe ori răspunsul problemei se găseşte chiar în descrierea ei

2 aprilie

 

O nouă ofertă video digitală pentru tineri. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

 

Pe 2 aprilie s-au născut: Hans Christian Andersen, Emile Zola, Alec Guiness, Max Ernst, Giovanni Casanova, Marvin Gaye, W.P. Chrysler, Gică Petrescu.

Nimic în „Kalendar” şi nimic important în calendarul creştin, doar sfinţii zilnici, obişnuiţi, de pază timpului. Pe 2 aprilie, în calendarul creștin-ortodox sunt Sfinții Tit, făcătorul de minuni, Amfian și Edesie.

 

Deutsche Welle și France Médias Monde, în parteneriat cu mass-media din șase țări europene, introduc ENTR, o nouă ofertă video digitală pentru tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani, care va intra în direct pe YouTube, Instagram și Facebook până în această vară. Site-ul ENTR este disponibil (entr.net) și cuprinde diverse subiecte pe care intenționează să le acopere în mod regulat în cele șase limbi ale proiectului (engleză, franceză, germană, română, poloneză și portugheză).  Această ofertă  este adresată utilizatorilor tineri de pe rețelele de socializare și din alte părți de pe internet.

Programele vor fi în limba lor maternă, cu noi formate digitale și narațiuni pentru a prezenta fapte, realitate ndeformată. Raportajele ENTR vor vorbi despre climă, ocuparea forței de muncă, solidaritate, cultura, tehnologiile emergente și multe altele. Acestea vor fi produse, adaptate sau reinventate în fiecare limbă și sunt concepute pentru a putea începe conversații în întreaga Europă, reducând decalajul dintre diferite limbi. Ele sunt, de asemenea, concepute pentru a încuraja dialogul cu privire la principalele preocupări ale acestei generații, în timp ce încearcă să înțeleagă tot ceea ce le face diferite și pentru a alimenta conștientizarea identității lor europene.

Mai multe studii recente  arată că tinerii se așteaptă ca Europa să conducă inițiative în educație și protecția mediului, dar și în dezvoltarea economică și sănătatea. Problemele sociale, cum ar fi migrația și justiția, îi interesează și pe tineri.

Echipele editoriale ale ENTR vor aborda aceste subiecte. Vorbind cu tinerii  și încurajând creativitatea lor,  ENTR speră să le ofere chei pentru a vedea viitorul mai clar. ENTR va fi disponibil pentru toată lumea în cele șase limbi și va oferi restului lumii o fereastră media interactivă către Europa.

Numele ENTR a fost ales dintre mai multe propuneri venite de la 1.500 de tineri cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani din cinci țări europene.

ENTR evocă idei pozitive, se referă la lumea digitală și trimite la noțiunea de participare. Acest proiect se bazează pe o cooperare de lungă durată între Deutsche Welle și France Médias Monde, menită să furnizeze informații fiabile în mai multe limbi europene.

Tinerele echipe editoriale internaționale și diverse ale ENTR se pot baza atât pe infrastructura și resursele grupurilor internaționale, cât și pe diversitatea și abilitățile partenerilor săi europeni în acest proiect.

Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană și Biroul Federal de Externe al Germaniei. Scopul său pentru viitor este extinderea cu mai multe limbi și noi parteneri care s-ar putea alătura acestui proiect paneuropean. Echipele, care în prezent promovează proiectul în faza de producție, dezvoltă această nouă ofertă de conținut video prietenos pentru rețelele sociale pentru a începe conversațiile și pentru a susține angajamentul. Aceste conținuturi vor depăși barierele lingvistice: la urma urmei, multilingvismul și traducerea sunt însăși natura Europei, iar cheia dialogului! ENTR este concepută de jurnaliști tineri care lucrează cu parteneri români, polonezi, portughezi și irlandezi – iar această listă va crește mai mult pe măsură ce proiectul va continua să prospere de-a lungul anilor.

ENTR va oferi un forum participativ și va conecta oameni din toate statele membre ale UE.

RFI România (France Médias Monde Group)  și G4 Media (Group 4 Media Freedom and Democracy) vor participa la proiectul ENTR.

 

In loc de comentariu o să revăd un film cu Elvis Presley, sau, poate ”Grease”, ”Saturday Night Fever” cu Travolta, sau ”The Young Ones” cu Cliff Richard, dar, de ce nu, ”Liceenii”. Tinerii trebuie să se distreze normal, nu digital!

Bine că am apucat timpuri normale, am amintiri frumoase din adolescență.  De fapt niciodată nu au fost timpuri normale, depinde doar de experiența și viața proprie, cum ai avut destinul.

 

Destinul spune că mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

 

 

HOROSCOP      2   aprilie   2021

 

BERBEC  Stelele par favorabile. Mai ales dimineaţa, când ai capul limpede şi eşti gata să iei hotărâri inspirate. Astăzi încearcă să nu te amesteci cu mulțimea, evită aglomerația și… chinezii! Prietenii îţi sunt aproape ca întotdeauna, considerându-te, pe undeva, liderul natural al grupului şi aşteptînd o iniţiativă din partea ta. Iniţiativă care pot fi şi invitaţia la ziua ta. La mulţi ani! – dacă este ziua ta. Dacă nu, sfatul următor tot îţi pot fi de folos. Nu ai o zi excelenta in ceea ce priveste originalitatea gandirii, aşa că mulţumeşte-te cu soluţiile verificate!

TAUR  Astăzi atenţia ta se îndreaptă către o situaţie mai veche, din domeniul muncii tale. Evită necunoscuţii, persoanele străine, nu intra în conversaţii şi mai ales nu da datele tale personale! Trebuie să dai dovadă de tact şi diplomaţie în relaţiile cu cei apropiaţi.  Lăsă lucrurile să se aşeze singure şi nu interveni în nici un fel. Configuraţia astrală arată unele preocupări cu caracter juridic, în sensul că verifici, consulţi sau semnezi contracte, sau înscrisuri oficiale. Din nou ţi se cere ajutorul. Toată perioada stă sub semnul unei schimbări de program, de direcţie, mai mult o schimbare tactică decât o manevră strategică.

GEMENI  Dimineaţa poţi să obţii ceva important de la o persoană din anturaj, poate un coleg, dacă reuşeşti să vorbeşti logic. Zâmbeşte, ţine capul sus, uită-te-te în ochii oamenilor şi așa poţi reuşi! Aspectele pozitive celste îţi permit să abordezi cu succes decizii importante, schimbări de situaţie sau poziţii sociale superioare, pentru un mic procent din zodie ultima precizare, desigur că nu toată zodia o să fie avansată! Dimineaţa dedic-o lucrurilor, problemelor urgente. Concentrează-te asupra lucrurilor importante în cursul prânzului.

RAC Nesigur şi ezitant, modul tău de comportare este reflecţia îndoielilor interioare. Fii mai hotărât, mai sigur pe tine! Astăzi conjunctura astrelor te avantajeză mai mult în domeniul personal. Viaţa de famile, sau de cuplu este bine aspectată, cu noutăţi şi bucurii. Stelele spun că ar fi bine să-ţi evaluezi exact coordonatele afacerilor producătoare de resurse şi să iei măsurile care se impun. De asemenea Mercur şi Jupiter spun că este cazul ca în curând să te odihneşti, să pleci într-o vacanţă, doar și copiii au vacanță. Fă din timp rezervările şi ia măsurile sanitare necesare ca excursia, sau călătoria să fie o reuşită.

LEU   Astăzi ai un fel de îndemânare în a spune lucruri cum trebuie, exact cui trebuie. Un plus de energie te face să acţionezi rapid, fără să te gândeşti prea mult. Fii obiectiv, logic şi… leu! O zi favorabilă pe care o poţi petrece cu cei dragi. Timpul trece repede, aşa că nu ezita să le spui cât de mult ţii la ei! Dacă porneşti de la premiza că fiecare poate fi motivat în felul lui, ziua de astăzi este căluza ta în găsirea unor răspunsuri, soluţii şi explicaţii. Ceea ce ţi se comunică gaseşte noi rezonanţe şi noi interpretări. Este timpul să asculţi oamenii cu atenţie şi în tăcere, îmbiindu-i la vorbă şi destăinuiri.

FECIOARĂ  Nu trebuie să te grăbeşti, nu lua decizii în grabă.  Dacă depinde de tine, amână! Dacă nu, fiind vorba de un termen, sau de un altfel de prag, trebuie să dai dovadă de îndrăzneală. Trebuie să fii mai optimist şi să gândeşti pozitiv. Ai intrat într-o rutina care te protejează, dar nu te motivează.   Afacerile personale şi cele amoroase sunt, însă, bine aspectate. Promovează-ţi cu curaj interesele de astăzi, de acum. Anumite informaţii şi zvonuri te luminează la propriu şi la figurat. Nu te grăbi, însă, ca să tragi concluzii.

BALANŢĂ  Găseşti nota potrivită prin cooperare în activitate. Aspecte favorabile deciziilor, la muncă. De asemenea o zi relaxantă, plăcută ba chiar interesantă sub aspectul realizărilor personale. Trebuie să ajuţi pe un prieten, pe o rudă, pe cineva apropiat! Eşti într-o perioadă de emulaţie şi avînt. Profită şi realizează ceva, finalizează un proiect. Ajută pe cel în nevoie, pe un prieten, pe o rudă. Trebuie, din nou, să alegi cu grijă modul de rezolvare a problemelor sentimentale, atât în familie cât şi cu prietenii.  Zi-lumină, foarte importantă pentru viitorul unui proiect sau a unei afaceri.  Tot ceea ce începi sau programezi în această zi poate să aducă rezultate fructoase.

SCORPION  Comunicarea nu este foarte bună, dar astăzi eşti avantajat de conjunctură. Poate obţii acordul persoanelor în cauză! Sau la bal, sau la spital, norocul ajută pe cei îndrăzneţi!  Zi favorabilă ideilor noi, sau unor noi planuri de dezvoltare, dar nu importante. Pe de altă parte aspectele horoscopului tău nu sunt tari, nu sunt foarte clare în această zi de vineri. Este genul de zi care se numeşte neaspectată, fiind posibil mai orice, dar in majoritatea cazurilor nu se întâmplă nimic important. Aşa că poţi să rişti totul pe o carte…

SĂGETĂTOR  Dimineaţa se pare că întâlneşti o situaţie nouă – stai puţin, respiră adânc, numără până la zece şi analizează cu atenţie. De multe ori răspunsul problemei se găseşte chiar în descrierea ei! Stelele spun că astăzi este o zi echilibrată. Amână tot ce pare neplăcut sau neinteresant şi bucură-te de dulceaţa vieţii. Pentru un segment din nativi „dulceaţa” se transformă şi în alcool. Cumpătarea este cheia, că doar suntem în post şi abuzul nu a plăcut niciodată, nimănui. Pe seara cea mai bună perioadă pentru afacerile şi reuniunile de familie. Nu sunt recomandate schimbările, noul, de orice natura, aşa încât dacă aveai ceva în gând las-o pentru altă zi!

CAPRICORN   În munca ta ceva se încurcă, aşa că fii atent şi nu te grăbi inutil! Eşti în situaţia de a purta conversaţii calme şi interesante cu anturajul, ceea ce îţi sporeşte gradul de socializare. Aspectele planetelor favorizează abilitatea nativilor din zodia perfecţioniştilor ca sa rezolve problemele legate de relaţiile cu terţi sau cu autorităţile. Evită să te enervezi pentru lucruri minore şi persoane neinteresante. O întâlnire importantă din a doua parte a zilei te calmează şi îţi face chiar plăcere. Nu forţa lucrurile. Nu că s-ar rupe… dar viaţa este un ocean. Aşteaptă valul şi curentul favorabil şi poți face exact acelaşi lucru dar cu minimum de efort personal şi de resurse.

VĂRSĂTOR  De astăzi începe o perioadă grea, din cauza distopiei sanitare. Ia-ţi un moment de respiro, o pauză şi vezi pe cine poţi să te bazezi din anturaj. E un  moment favorabil să te gândeşti la ceva nou. O întâlnire importantă la mijlocul zilei te face să îţi freci mâinile de mulţumire. Un mic amănunt te enervează disproporţionat. Ceva legat de o construcţie. Familia este bine, animăluţele sunt sănătoase şi vesele. Totuşi, o problemă legată de o plantă, sau de un copac. O rezolvi, dar nu astăzi!

PEŞTI  Din nou ai probleme în domeniul sentimental. Cu toate că ai o atitudine defensivă, crezi că ai mai trecut prin aşa ceva, trebuie să dai dovadă de calm şi atunci poţi depăşi obstacolul! Ziua de 2 aprilie este perfectă pentru finalizarea unor proiecte profesionale. Trebuie, numai, să te concentrezi foarte bine – ai o mare putere de focalizare pe termen scurt, însă. Pune-te sau pune-ţi oamenii la treabă, se apropie Sf. Paştii, o lună trece repde, timpul parcă zboară şi iar o să fie vacanţă. Eşti în întârziere şi ştii asta. Stelele spun să te grăbeşti!