Evenimentul Zilei > Social > O nouă emisiune de mărci poştale a Romfilatelia – „Regalitatea în România”
O nouă emisiune de mărci poştale a Romfilatelia – „Regalitatea în România”

O nouă emisiune de mărci poştale a Romfilatelia – „Regalitatea în România”

O nouă emisiune de mărci poştale „Regalitatea în România” va putea fi achiziţionată începând de vineri de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Timbrele emisiunii „Regalitatea în România”, având valorile nominale de 3,10 lei, 3,30 lei, 6,00 lei şi 14,50 lei, ilustrează cele patru cupluri regale din istoria monarhiei române şi monogramele acestora, după cum urmează: regele Carol I şi regina Elisabeta, regele Ferdinand I şi regina Maria, regele Carol al II-lea şi regina-mamă Elena, regele Mihai I şi regina Ana, potrivit unui comunicat al Romfilatelia.

Pliantul informativ care însoţeşte emisiunea oferă mai multe detalii istorice despre tematica abordată şi imaginile reprezentate pe timbre. Emisiunea este completată de un set de două plicuri prima zi, un set de patru maxime în etui şi un întreg poştal, a cărui imagine o prezintă pe principesa moştenitoare Margareta alături de un grup de copii ai Fundaţiei cu titlu omonim, pe care principesa o coordonează.

Întregul poştal este realizat în contextul unei duble aniversări – celebrarea a 25 de ani de la întoarcerea în ţară a principesei Margareta, precum şi aniversarea unui sfert de secol de la înfiinţarea Fundaţiei Principesa Moştenitoare Margareta a României, menţionează sursa citată.

Produsul special al emisiunii este albumul filatelic, realizat în tiraj limitat de 325 de exemplare şi echipat cu blocul de patru timbre al emisiunii, cu un element grafic în folio aur şi setul de două plicuri „prima zi" a emisiunii având ştampila „prima zi” aplicată în clar în folio aur. Ambele produse sunt numerotate de la 001 la 325.

Ca forme de machetare au fost folosite coală de 20 timbre, minicoala de patru timbre + două viniete şi blocul de patru timbre (în album filatelic), mai informează Romfilatelia.