Evenimentul Zilei > EVZ Special > O nouă descoperire fără precedent la Stonehenge
O nouă descoperire fără precedent la Stonehenge

O nouă descoperire fără precedent la Stonehenge

Un vast cerc de stâlpi îngropaţi adânc, ce înconjoară o aşezare străveche din apropiere de Stonehenge, a fost scos la iveală de arheologi.

Descoperirea deschide noi piste de cercetare asupra originilor şi semnificaţiei misteriosului monument preistoric.

Cercul de pietre de la Stonehenge, al cărui scop rămâne necunoscut în pofida deceniilor de cercetare, este unul dintre cele mai faimoase locuri din Marea Britanie şi un punct de atracţie pentru numeroşi turişti şi persoane în căutarea conexiunilor spirituale cu natura.

Citește și Născut dintr-un incest, NG10 pune lumea pe gânduri

Noua descoperire, descrisă drept ”uimitoare” de o echipă de arheologi de la mai multe universităţi care au luat parte la acest proiect, este alcătuită dintr-un cerc de stâlpi cu un diametru de doi kilometri, ce înconjoară aşezarea Durrington Walls.

Situl este localizat la aproximativ trei kilometri nord-est de Stonehenge, pe platoul Salisbury Plain, iar dovezile sugerează că stâlpii datează din aceeaşi perioadă cu monumentul megalitic, cu aproximativ 4.500 de ani în urmă.

”Aceasta este o descoperire fără precedent, de o importanţă majoră în Regatul Uni”, a declarat Vincent Gaffney, unul dintre arheologii aflaţi la conducerea proiectului.

”Importanţi cercetători ai Stonehenge şi ai peisajului său au fost uluiţi de amploarea structurii şi de faptul că aceasta, (situată) atât de aproape de Stonehenge, nu a fost descoperită până în prezent”, a adăugat el.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric