Evenimentul Zilei > Politica > O lume minunată pentru Klaus Iohannis. Moment jenant pentru șeful statului la Sibiu. Asemănarea cu Viorica Dăncilă. Video
O lume minunată pentru Klaus Iohannis. Moment jenant pentru șeful statului la Sibiu. Asemănarea cu Viorica Dăncilă. Video

O lume minunată pentru Klaus Iohannis. Moment jenant pentru șeful statului la Sibiu. Asemănarea cu Viorica Dăncilă. Video

Deși vremurile se schimbă, obiceiurile politicienilor rămân aceleași, moștenite de pe vremea vizitelor de lucru ale Tovarășului și Tovarășei. Chiar și la 30 de ani de la căderea comunismului, politicienilor le mai place să fie adulați și ovaționați de popor. Dacă nu din proprie ințiativă și cu entuziasm spontan, pentru meritele în guvernare și administrare, măcar în cadrul unui program stabilit și aprobat anterior. Este și cazul președintelui Klaus Iohannis întâmpinat, la Sibiu, cu melodia „O lume minunată”, cântată de un grup de copii.

În vreme ce profesorii, aflați în grevă, protestau pentru salarii mai mari, copiii care, altfel, s-ar fi aflat la ore, au fost aduși în fața președintelui Klaus Iohannis ca să-i cânte despre „o lume minunată”. O lume pe care nu a reușit să o contruiască în cei zece ani de mandat la Cotroceni, chiar și cu „cel mai stabil guvern”

S-a întâmplat la Sibiu, unde șeful statului s-a aflat într-o vizită alături de omologul său din Germania, Frank-Walter Steinmeier. În 2018, premierul PSD de la acel moment, Viorica Dăncilă, a fost primită, de asemenea, la un eveniment din Pitești, cu o parade a copiilor de grădiniță, care băteau pas de defilare îmboldiți de la spate, de cadrele didactice.

Un grup de copii de la o școală din Sibiu i-au cântat președintelui Klaus Iohannis melodia „O lume minunată”.

Sursa foto: Presidency.ro

Klaus Iohannis a vorbit cu copiii

La finalul spectacolului omagial, încântat de primirea pe care i-au făcut-o micuții, spre deosebire de premierul Nicolae Ciucă și liderul PSD, Marcel Ciolacu, huiduiți de profesorii greviști, șeful statului a intrat în vorbă cu micuții:

-Toți sunteți la școală?

-Da

-Sunt impresionat.

-Mulțumim

-Învățați bine, că merită.

Glume neinspirate ale lui Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a inclus și Colegiul Național Samuel von Brukenthal, în traseul vizitei pe care a făcut-o la Sibiu. Și aici a avut parte de o primire, dacă nu călduroasă, măcar prietenoasă. El a fost întâmpinat chiar de propria soție, Carmen, care nu a luat parte la grevă, și de un grup de elevi ai acesteia.

Șeful statului s-a fotografiat cu copiii și a încercat, chiar și un spirit de glumă, neinspirat. El a spus că greva are și părți bune deoarece, astfel, elevii au putut să se fotografieze cu el. Dacă nu ar fi fost grevă, aceștia ar fi fost la ore, conform programului.

„Facem o poză?… Stați așa să nu fiți în spate…. Vă doresc o zi frumoasă! Vedeți că până și greva are ceva avantaje”, le-a spus Klaus Iohannis elevilor.

Viorica Dăncilă întâmpinată cu o defilare a copiilor

Primirea de care a avut parte Klaus Iohannis la Sibiu a amintit de un alt moment jenant, al cărei protagonistă a fost Viorica Dăncilă pe vremea când conducea guvernul PSD, în 2018.

Invitată la Pitești, la Simfonia Lalelelor, autorităţile locale i-au pregătit un program omagial, convocând pentru aceasta copii de grădiniță.

Viorica Dăncilă a fost întâmpinată de o parade a copiilor de grădiniţă îmbrăcaţi în costume care compun tricolorul. Escortaţi de cadre didactice, copiii au trecut în pas de defilare prin faţa unui podium pe care se aflau Viorica Dăncilă, foștii miniştrii Carmen Dan şi Graţiela Gavrilescu, dar și primarul de la acea vreme și prefectul județului.