Evenimentul Zilei > International > O FURTUNĂ DE ZĂPADĂ a paralizat Moscova: Haos pe drumurile publice și zboruri anulate
O FURTUNĂ DE ZĂPADĂ a paralizat Moscova: Haos pe drumurile publice și zboruri anulate

O FURTUNĂ DE ZĂPADĂ a paralizat Moscova: Haos pe drumurile publice și zboruri anulate

O furtună de zăpadă a lovit joi Moscova, creând haos pe drumurile publice și provocând întârzierea a mai mult de 150 de zboruri, după un început de iarnă deosebit de blândă, informează AFP.

Presa rusă anunță că mai mult de 150 de zboruri aeriene au fost amânate și circa 20 anulate pe cele trei aeroporturi din Moscova, cele mai multe de pe cel mai mare aeroport internațional din capitală, Domodedovo, relatează Agerpres

"Vremea în capitala Rusiei a devenit în prezent un adevărat test pentru locuitorii săi", a constatat postul de televiziune NTV care a difuzat imagini cu autoturisme și camioane acoperite cu zăpadă blocate în mijlocul străzilor din Moscova.

Potrivit serviciilor meteorologice din Moscova, ninsoare va ajunge la 20 de centimetri la sfârșitul acestei zile. Este de așteptat ca furtuna să continue pe tot parcursul serii cu lapoviță și rafale puternice de vânt.

"Traficul este blocat pe toate drumurile, în timp ce temperaturile au coborât la minus 8 grade Celsius complicând înlăturarea zăpezii.

"Pentru siguranța dumneavoastră, puneți mașina în garaj (…) și atunci când mergeți pe stradă încercați să ocoliți panourile publicitare mari care riscă să se prăbușească sub greutatea zăpezii", sfătuiește filiala locală a ministerului pentru situații de urgență, citată de AFP.