Evenimentul Zilei > International > O forță a naturii îngenuncheată. Și-a rupt ambele picioare. Imagini terifiante
O forță a naturii îngenuncheată. Și-a rupt ambele picioare. Imagini terifiante

O forță a naturii îngenuncheată. Și-a rupt ambele picioare. Imagini terifiante

Halterofilul rus, Alexander Sedykh, şi-a rupt ambii genunchi în tentativa de a face o genuflexiune cu haltera de 400 de kg la piept. Imaginile sunt cu adevărat șocante.

 

Încercând să își apere titlul european în cadrul unei competiții din Dolgoprudny, Rusia, Sedykh nu a putut susține cele 400 de kilograme. La un moment dat, acestuia i-au cedat genunchii deși în apropierea sa se aflau mai multe persoane pregătite să îl susțină.

Alexander Sedykh a concurat în Campionatele Europene ale Federației Mondiale de Powerlifting (WRPF) din apropierea Moscovei, când s-a întâmplat groaznicul incident.

Campionul poate fi văzut aplecându-se sub bară pentru a ține greutatea enormă pe umeri. El se agită vizibil în timp ce ține întreaga greutate a halterei pentru câteva clipe, înainte de a încerca să facă genoflexiunea.

În timp ce încearcă, totul pare bine pentru o scurtă clipă, înainte ca genunchii să îi cedeze și Sedykh să poată fi auzit urlând de durere.

Medicii s-au grăbit să îl ajute și el a fost dus de urgență la spital pentru o intervenție chirurgicală imediată, care a durat șase ore.

Ambii genunchi au fost fracturați, potrivit Yahoo News, adăugând că și mușchii cvadricepși au avut de suferit fiind necesară intervenția chirurgicală și asupra lor.

Într-un interviu, halterofilul rus a declarat că asta înseamnă că va trebui să învețe să meargă din nou.

„Principalul lucru este că trebuie să stau nemișcat în pat timp de două luni. După voi învăța cum să merg din nou. Va fi nevoie de timp pentru a mă recupera. Mi-au cusut cvadricepsul și mi-au pus genunchii la loc”.

El nu a dezvăluit dacă va continua cariera de sportiv de performanță.

Anul trecut, o accidentare similară a lovit un halterofil, în timp ce a încercat acelaș lucru, dar cu o greutate mai mică de 250 kg în timpul unei competiții din Rusia. Yaroslav Radashkevich s-a aflat la Campionatul Eurasiatic de haltere din Khabarovsk, în Orientul îndepărtat rus. Echipa sa scoate suportul și Radashkevich coboară singur, ținând greutatea pentru un moment scurt, cu picioarele aplecate înainte. Unul dintre ele s-a rupt. El a suferit o fractură  la tibia dreaptă și a fost dus la spital, scrie Daily Mail.