Evenimentul Zilei > Social > O balerină din România, în stare critică după o doză AstraZeneca. Primele reacţii
O balerină din România, în stare critică după o doză AstraZeneca. Primele reacţii

O balerină din România, în stare critică după o doză AstraZeneca. Primele reacţii

În prim-plan apare Beatrice Șerbănescu, balerină care s-a simţit foarte rău după prima doză cu vaccin AstraZeneca. De menţionat este faptul că nu este vorba despre lotul cu probleme, care a atras carantinarea a 4.200 de doze în România.

O balerină din România, în stare critică după o doză AstraZeneca. Primele reacţii.

Într-o intervenţie la Antena 3, Beatrice Șerbănescu a povestit că a fost la un pas de moarte. Ea a avut nevoie chiar de resuscitare după vaccinare. „La 28 de ore de la vaccin, am avut o reacție foarte urâtă!

Cu pierderea conștienței aproape un minut, având pulsul 40. Noroc că soțul meu, care este medic, era acasă și mi-a făcut resuscitare în adevăratul sens al cuvântului.

Mi-am revenit destul de greu după ce m-am înnegrit. În continuare nu am o stare foarte bună. Am avut de la vaccin cefalee, inapetență, stare de moleșeală…

Întrebarea este ce fac în acest caz. Pentru că îmi este frică să mai fac rapelul, și, cu toate acestea, am fost de acord și mi-am asumat vaccinarea. Adică sunt pro vaccin.”

O balerină din România, în stare critică după o doză AstraZeneca

După acest episod, rapelul cu AstraZeneca nu mai reprezintă o soluţie pentru balerină: „Nu sunt convinsă! Sincer! Eu am făcut și analize înainte de vaccin, sunt cu analizele la zi, nu am nicio boală cronică, sunt sănătoasă clinic. După reacție, nu știu ce să spun!”

Despre acest incident a vorbit Gindrovel Dumitra, președintele grupului de vaccinologie. Acesta susține că nu este obligatoriu ca persoanele care au avut efecte adverse după prima doză să aibă și după cea de-a doua.

„În afară de această sincopă sau leșin, ce s-a întâmplat în cazul doamnei la 28 de ore distanță de la vaccin, celelalte semne, adică cefaleea şi inapetența sunt semne pe care le-au relatat foarte multe persoane.

Dar despre apariția unei sincope după vaccin, încă nu am auzit să fie relatată. Este una dintre reacțiile pe care le luăm în calcul. Cu toții ne dorim siguranță și este normal ca o persoană care trece printr-un astfel de episod să fie îngrijorată. Ce pot să liniștesc eu în acest moment este că această reacție a fost una singură.

Nu am auzit încă despre o altă reacție de sincopă. Şi al doilea element este că în studiile clinice care se referă la vaccinul AstraZeneca, reacțiile la cea de-a doua doză au fost mult mai puține decât la prima administrare”, a declarat Gindrovel Dumitra la Antena 3.