O alertă falsă la 112 i-a adus unui tânăr o amendă de 2000 de lei

O alertă falsă la 112 i-a adus unui tânăr o amendă de 2000 de leiApel 112. Sursa foto: Arhiva EVZ

O alertă falsă la 112 făcută de un tânăr care a spus că a avut loc un accident grav de circulație cu mai multe victime i-a adus o amendă de 2000 de lei.

O alertă falsă la 112 te poate ușura de bani

Un tânăr de 21 de ani din comuna Smârdan, judeţul Galaţi, care a transmis o alertă falsă la 112 privind un accident rutier grav cu mai multe victime, a fost amendat cu 2000 de lei. În urma apelului, au fost trimise să intervină echipaje ale Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă cu descarcerare, SMURD cu ambulanţe de terapie intensivă şi poliţia rutieră.

La data de 19 ianuarie 2025, a fost difuzată o știre în spațiul public referitoare la un apel efectuat la numărul unic de urgență 112, prin care s-a semnalat un grav accident rutier cu multiple victime, petrecut între localitățile Mihai Kogălniceanu și Cişmele, în comuna Smârdan, județul Galați.

La presupusul loc al accidentului au venit ambulanțe SMURD

La locul incidentului au fost trimise echipaje de intervenție de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență, inclusiv unități de descarcerare, ambulanțe SMURD de terapie intensivă și poliția rutieră. Inspectoratul de Poliție Județean Galați, prin Compartimentul Relații Publice, a anunțat că polițiștii Biroului Rutier Galați au reușit să identifice persoana care a efectuat apelul, fiind vorba despre un tânăr de 21 de ani din comuna Smârdan, județul Galați.

112

112. Sursă foto: Arhiva EVZ

Conform reglementărilor din O.U.G. nr. 34/2008 referitoare la organizarea și funcționarea Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență, a fost aplicată o sancțiune contravențională sub formă de amendă de 2.000 de lei pentru alertarea falsă a agențiilor specializate în intervenție.

O alertă falsă la 112 se face numai în situații de urgență

IPJ Galaţi a mai subliniat: „Dorim să reamintim cetățenilor că apelarea la Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 trebuie realizată exclusiv în situații de urgență, care necesită intervenția rapidă a structurilor specializate pentru a oferi asistență imediată în cazurile în care viața, integritatea sau sănătatea cetățeanului, ordinea publică, proprietatea publică sau privată ori mediul sunt în pericol.

Alertarea falsă către agențiile specializate de intervenție este considerată contravenție și se sancționează cu amenzi cuprinse între 2.000 și 4.000 de lei”.

Ne puteți urmări și pe Google News