Nuțu Cămătaru a primit o nouă sentință la sfârșitul anului 2017, atunci când a aflat că trebuie să ispășească o pedeapsă de cinci ani și 11 luni de închisoare, într-un dosar cu mai multe infracțiuni. Comportamentul exemplar pe care a invocat că l-ar fi avut după gratii i-a convins pe judecători să-l elibereze condiționat.

Nuțu și-a propus din start să nu petreacă prea mult timp pe-acolo, mai ales că acasă îl aștepta un copil mic. Așa că a început să facă cereri peste cereri, doar-doar va fi eliberat condiționat. Într-un final, după mai bine de un an a primit undă verde, scrie Cancan.

„În baza art. 587 Cod de procedură penală, raportat la art. 100 Cod penal, admite propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia pentru eliberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Ploieşti. Dispune eliberarea condiţionată a persoanei condamnate BALINT ION, aflat în executarea pedepsei închisorii de 5 ani şi 11 luni în cadrul Penitenciarului Ploieşti, potrivit sentinței penale nr. 108/2018 pronunțată de Curtea de Apel Ploiești, MEPÎ 130/2018, dacă nu este arestată în altă cauză.

În baza art. 100 alin. (6) Cod penal, intervalul cuprins între data eliberării condiționate şi data împlinirii duratei pedepsei, 01.05.2020, constituie termen de supraveghere pentru condamnat. Pune în vedere persoanei condamnate dispoziţiile prevăzute de art. 100 alin. (5) Cod penal, referitoare la conduita sa viitoare şi consecinţele la care se expune, dacă va mai comite infracţiuni pe durata termenului de supraveghere. În baza 275 alin. (3) Cod de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Ia act că persoana condamnată a fost asistată de apărător ales„, au decis magistrații Judecătoriei Ploiești.

Nu a fost ușor pentru Nuțu să reușească, știind că doar un comportament exemplar îl poate salva din închisoare. Așa că, vă vine să credeți sau nu, a devenit un deținut-model. A participat la spectacole, la slujbe și chiar la concursuri tematice, așa cum reiese din motivarea deciziei dată de către instanță, mai arată sursa citată.

„Din cuprinsul caracterizării, reiese că, pe durata executării pedepsei, condamnatul a avut o conduită corespunzătoare regulamentului de ordine interioară, a participat la programe educaționale, spectacole, concursuri tematice, activități religioase), nu a fost sancționat disciplinar, a fost însă recompensat de patru ori cu suplimentarea drepturilor.

 

Te-ar putea interesa și: