Evenimentul Zilei > Social > Un NUTRIȚIONIST RENUMIT din România a vorbit despre SALATA de BOEUF. Ingredientul care îți pune în PERICOL sănătatea
Un NUTRIȚIONIST RENUMIT din România a vorbit despre SALATA de BOEUF. Ingredientul care îți pune în PERICOL sănătatea

Un NUTRIȚIONIST RENUMIT din România a vorbit despre SALATA de BOEUF. Ingredientul care îți pune în PERICOL sănătatea

Mihaela Bilic a vorbit despre celebra salată de boeuf, una dintre mâncărurile preferate ale românilor. Fiind un nutriționist foarte cunoscut, sfaturile sale sunt apreciate de o mare parte din oamenii care își propun să ducă un stil de viață sănătos.

Mihaela Bilic, nutriționist din România, a scris pe pagina sa de Facebook, cât de bună pentru dietă poate fi tradiţionala salată boeuf, cu o singură condiţie, însă.

„Nu contează dacă e cu vită sau pui, contează câtă maioneză are! Despre salata boeuf e vorba, dacă nu aţi ghicit. Un preparat care se vrea dietetic prin definiţie (salată!) poate deveni o bombă calorică atunci când are maioneză din belşug. Maioneza înseamnă ulei şi fiecare lingură de ulei înseamnă 100 cal, indiferent de sortiment. Când e vorba de maioneză puteţi socoti 80 cal pentru fiecare lingură, adică echivalentul unei felii de pâine.

Salata boeuf (fie ea şi cu pui sau curcan în loc de vită) este un preparat de sezon care aduce laolaltă legumele şi carnea fierte, murăturile şi mazărea. Din punct de vedere nutritional este un aliment complet, care conţine toate categoriile de nutrienţi: glucide, proteine şi lipide. Singură menţiune este să fiţi zgârciţi cu maioneză, ea trebuie doar să lege ingredientele, nu să le acopere. În felul acesta porţia corectă de salată boeuf înseamnă 2-3 linguri şi doar 300 cal, un aperitiv delicios pentru zilele de sărbătoare” a scris Mihaela Bilic pe Facebook.