Evenimentul Zilei > Economie > Numire surprinzătoare la Ministerul de Finanțe. „Vremurile cer o nouă abordare”
Numire surprinzătoare la Ministerul de Finanțe. „Vremurile cer o nouă abordare”

Numire surprinzătoare la Ministerul de Finanțe. „Vremurile cer o nouă abordare”

Președintele organizației PNL a sectorului 1 din București, Sebastian Burduja, a fost numit marți secretar de stat în Ministerul Finanțelor.

Sebastian Burduja, președintele organizației PNL a sectorului 1 din București, a fost numit marți secretar de stat în Ministerul Finanțelor.

Sebastian Burduja, reîntors din America, este managing Partner al firmei de consultanță RISE Consortium, potrivit romaniatv.net.  Numirea acestuia în funcția de secretar de stat a fost semnată marți de premierul Ludovic Orban.

„Sunt onorat şi recunoscător să accept astăzi, cu responsabilitate şi cumpătare, provocarea lansată de Prim-Ministrul României, Ludovic Orban, şi de Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, de a mă alătura echipei MFP că secretar de stat. Le mulţumesc pentru încrederea acordată şi pentru întreg sprijinul”, a scris Sebastian Burduja, marţi seară, pe pagina sa de Facebook.

Burduja spune că își da seama de sarcina extrem de grea pe care o are în condițiile existente azi în România.

„Sunt onorat să pun la bătaie, într-un minister crucial şi alături de profesionişti autentici, toate cunoştinţele şi toată experienţa acumulată în plan profesional şi academic, în ţară şi în străînătate. Am convingerea că vom reuşi să facem împreună ceea ce merită toţi românii: România normală, pe muncă şi pe merit. România pe bune, dezvoltată şi demnă”, a declarat Burduja.

Acesta spune că nu regretă că s-a întors în țară dupe ce a stat 12 ani în America.

„Nu cred că este deloc întâmplător că viaţa m-a adus în acest punct. Mai ales acum, când vremurile cer o nouă abordare a mediului politic, la toate nivelurile. O abordare centrată pe cetăţeni şi nevoile lor, care nu se satisfac din pix, ci prin măsuri deştepte care generează creştere economică şi inovare. O politică pentru generaţiile viitoare, nu pentru alegerile viitoare”, a adăugat Sebastian Burduja.