Evenimentul Zilei > International > Numărătoarea inversă a început! Mulţi tremură. Ghislaine Maxwell va fi audiată pe 14 iulie
Numărătoarea inversă a început! Mulţi tremură. Ghislaine Maxwell va fi audiată pe 14 iulie

Numărătoarea inversă a început! Mulţi tremură. Ghislaine Maxwell va fi audiată pe 14 iulie

Avocaţii lui Ghislaine Maxwell propun o cauţiune de 5 milioane de dolari pentru redobândirea libertăţii. Cu trei paşapoarte şi zece conturi în bancă, Parchetul spune că sunt riscuri ca aceasta să dispară.

Trebuie menţionat faptul că Ghislaine Maxwell nu a fost de găsit aproape un an de zile şi din acest motiv: „reprezintă un risc…ar putea fugi”

Avocaţii fostei partenere a finanţistului Jeffrey Epstein, arestată pe 2 iulie, au cerut să fie eliberată pentru o cauţiune de 5 milioane de dolari şi arest la domiciliu, asigurând că nu va fugi de procesul pentru trafic de fiinţe umane minore şi de acuzaţiile care sunt împotriva ei.

Într-un document înregistrat vineri la tribunalul federal din Manhattan, avocaţii săi asigură că aceasta, obişnuită cu avioane de tip jet – născută în Franţa, educată în Anglia, înainte de a se stabili în Statele Unite în 1991 – nu are niciun motiv să fugă peste hotare.

Asigură că multe din rudele sale se găsesc în SUA şi nu peste hotare şi că a fot destul de discretă la arestarea lui Jefrey Epstein în iulie 2019 numai pentru a se feri de media şi de a se proteja, după ce a primit în particular „ameninţări cu moartea”.

Sub strictă supraveghere

Avocaţii fiicei fostului magnat al presei britanice, Robert Maxwell, spun că aceasta nu reprezintă „vreun risc foarte mare de a dispărea peste hotare”, după cum susţin procurorii din Manhattan, aceştia cerând ca ea să rămână după gratii. Apărarea evidenţiază, de asemenea, riscurile unei infecţii cu noul coronavirus, dacă ar rămâne încarcerată.

Ghislaine Maxwell, 58 de ani, a fost acuzată că „a ajutat, a facilitat şi a contribuit la agresiunile sexuale asupra minorelor, săvârşite de Jeffrey Epstein”, din 1994 până în 1997.

A fost recrutată probabil de finanţistul din New York, găsit mort în închisoare în august 2019, pentru a face rost de fete lipsite de mijloace fnanciare, fete de la 14 ani în sus. Se spune că ar fi participat direct la agresiuni şi riscă până la 35 de ani de închisoare, dacă va fi condamnată.

După arestarea sa în New Hampshire, a fost tranferată luni în închisoarea federală din Brooklyn, în aşteptarea audienţei privind oportunitatea de a continua sau nu detenţia, care se va ţine în tip de teleconferinţă pe 14 iulie. Ghislaine Maxwell ar trebui să spună cu această ocazie că se consideră nevinovată:

„Doamna Maxwell respinge cu tărie acuzaţiile împotriva sa şi intenţionează să le combată”, afirmă avocaţii săi. Ceea ce e sigur este că după sinuciderea lui Jefrrey Epstein, găsit spânzurat în celula sa acum un an, Ghislaine Maxwell este  ţinută sub strictă supraveghere şi trebuie să se îmbrace cu haine din hârtie.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: