Evenimentul Zilei > Actualitate > Număr record de mesaje pe reţelele de scoializare, în timpul finalei CAMPIONATULUI MONDIAL
Număr record de mesaje pe reţelele de scoializare, în timpul finalei CAMPIONATULUI MONDIAL

Număr record de mesaje pe reţelele de scoializare, în timpul finalei CAMPIONATULUI MONDIAL

Finala Campionatului Mondial de fotbal din Brazilia, câştigată de Germania în faţa Argentinei, cu scorul de 1 la 0, a generat un număr record de mesaje pe Facebook şi Twitter, anunţă Agerpres.

Finala de dumincă a fost comentată în 32,1 milioane de mesaje pe Twitter, însă nu a fost cel mai mare număr de mesaje care au fost transmise în timpul unui meci din această competiţie. Pe primul loc s-a clasat semifinala în care ţara gazdă a fost umilită de noii campioni mondiali, cu scorul de 7 la 1. Meciul a fost comentat în 35,6 milioane de mesaje, fiind totodată şi cel mai comentat eveniment sportiv pe Twitter.

Potrivit aceleiaşi surse, pe Facebook, meciul a fost comentat de 88 de milioane de persoane şi a însemnat un nou record pentru un eveniment sportiv comentat pe reţeaua de socializare.

Germania a câştigat al patrulea titlu mondial din istorie, graţie golului marcat de Mario Gotze, în a doua repriză a prelungirilor. La finalul meciului, starul Barcelonei, Lionel Messi, a fost declarat cel mai bun jucător al turneului final.