Evenimentul Zilei > Politica > Nucleara la prezidențiale. Exploziv: Coldea o susține pe Dăncilă, dacă a pierdut cu Barna!
Nucleara la prezidențiale. Exploziv: Coldea o susține pe Dăncilă, dacă a pierdut cu Barna!

Nucleara la prezidențiale. Exploziv: Coldea o susține pe Dăncilă, dacă a pierdut cu Barna!

Ieșirea publică a președintelui Klaus Iohannis a fost determinată de un joc de culise al „rezerviștilor” din „Statul Paralel”, crede Cozmin Gușă

Deși au rămas doar doi oameni în cursa pentru Cotroceni, susținuți de primele două partide, situația se complică în loc săse simplifice prin apariția unor jocuri de putere desfășurate departe de ochii publicului, chiar ai celui avizat și priceput la politică.

Provocarea de cutremure media și de imagine care să schimbe totul în lupta pentru cea mai importantă funcție în stat – așa-numitele „lebede negre” – este oricând posibilă prin implicarea unor actori ce preferă să stea în umbră, crede consultantul politic Cozmin Gușă.

El atrage atenția că influența „rezerviștilor” din serviciile secrete, precum Florian Coldea, fost prim-adjunct al SRI, forțat să demisioneze după dezvăluirile lui Sebastian Ghiță, sau Silviu Predoiu, de la SIE, este extrem de importantă.

Atacul din tenebre la Iohannis

„Această ieșire a lui Klaus Iohannis a fost generată de un eveniment, de un eveniment care nu se vede, și ambiția unora de a isca în această campanie o lebădă neagră, adica un eveniment neprevăzut, care să poată să-l pună pe Iohannis cu botul pe labe și să propulseze un contracandidat – inițial favoritul lor a fost Dan Barna, dar după aia Barna a murit politic – bineînțeles că acum Coldea și ai săi s-au concentrat pe Viorica Dăncilă ca fiind favorita lor”, a explicat Gușă misterul prelungitei conferințe de presă de la sediul PNL a președintelui.

„Nu cred că are habar că e folosită (Viorica Dăncilă – n. red.) în asemenea joc și, de obicei când se fac asemenea jocuri sofisticate, treburile astea nu se comunică niciodată”, a adăugat consultantul politic.

„Aceasta lebădă neagră încearcă să se creeze și, de aici probabil, această decizie nenaunțată a lui Ludovic Orban de a ieși în acest exercițiu de transparență, care face cvasi-inutilă confruntarea, din modul în care s-au așezat treburile”, a mai spus Gușă.

Culisele unei excluderi intempestive

„Eu am simțit influența rezerviștilor de tip Coldea sau Silviu Predoiu, de la SIE, la Kiseleff (sediul central al PSD – n. red.), în atitudinea de aseară, lucru care m-a vizat și pe mine”, a mai spus Cozmin Gușă, referindu-se la excluderea sa din PSD, la foarte scurt timp după ce-și anunțase înscrierea în această formațiune.

El aprecizat însă că nu este afectat de decizia actualei conduceri a PSD. „Nu m-a atins, merg mai departe cu proiectul meu, n-am nicio treabă de regretat din asta”, a precizat Gușă.

„Iohannis greșește când vorbește atât de dur împotriva PSD-ului, ar putea să vorbească împotriva actualului PSD sau împotriva fostelor conduceri care-l includ și pe Victor Ponta, membru al Statului Paralel. Victor Ponta a fost un membru al Statului Paralel, în timp ce Liviu Dragnea a fost un emul, un tip impus și coordonat de Statul Paralel condus de Coldea și Maior (George Maior, fost director al SRI – n. red.).

Dezvăluiri despre Coldea

Declarațiile lui Cozmin Gușă vin să întărească declarațiile despre implicarea rezerviştilor în campania pentru prezidențiale făcute miercuri de Dan Andronic.

„Am spus că Florian Coldea vrea să fie “lebăda neagră” a acestor alegeri prezidențiale. Ca și data trecută. Mai mult, ne transmite în ultima vreme tot felul felul de mesaje în care întreabă ce avem cu el.

Răspunsul meu este că eu și cu el știm exact despre ce este vorba. Și dacă nu înțelege îi dau și un punct geografic: Brașov.

Ultimul mesaj a venit în cursul zilei de ieri, iar răspunsul meu și al lui Mirel Curea o să-l vedeți afișat în mod public.
Al meu aici și la TV, al lui Mirel Curea în editorial.

Pe scurt. Dacă nu mi-a fost frică acum trei ani și jumătate crede că îmi va fi frică astăzi?

P.S. Eu înțeleg că la ora actuală conduce o Mazda și mănâncă la restaurante ieftine, gen cantină, dar aș aprecia ca măcar să nu ne ia de proști.

Legătura lui cu Bogdan Neidoni o veți putea afla în cartea care va apărea la Gaudeamus pe 21 noiembrie. Se numește Puterea Umbrei. Este un dialog cu unul din cei care i-au fost profesori!

P.S.2. Nu mai conduce Mazda ci un BMW seria 5 decapotabil luat la oferta cu 11.000 de euro”, a fost mesajul postat pe Facebook de Dan Andronic, după o intervenție în direct la Antena 3.