În ceea ce privește transportul de persoane, Adina Vălean a spus că situația epidemiologică din fiecare stat membru al Uniunii Europene va fi analizată, la anumite perioade de timp, iar în funcție de rezultate se va putea decide ridicarea unor restricții de la granițe, dar și reluarea călătoriilor.

„Asta e întrebarea-cheie, știu că e pe buzele tuturor. Toată lumea ar vrea să afle un răspuns. Am miniștri de Transporturi din UE care mă întreabă când dau drumul la avioane. Nu pot să dau eu drumul la avioane. Atunci când vom începe reluarea călătoriilor, va trebui să avem o analiză foarte bună a situației epidemiologice din fiecare stat membru. Depinde de autoritățile naționale când vor lua această decizie. Depinde de situația epidemiologică. Colegii mei care se ocupă de domeniul sănătății au anumite criterii recomandate statelor membre pentru când ar putea să ridice anumite măsuri de restricție. Dacă din punct de vedere epidemiologic lucrurile merg bine, se ridică restricțiile la frontieră și putem să reluăm călătoriile. Ce pot eu să vă spun e cum se vor desfășura călătoriile. Trebuie să călătorim cu virusul pentru că atâta vreme cât nu avem un vaccin și un tratament, trebuie să ne obișnuim să trăim și să ne desfășurăm activitățile într-o oarecare siguranță, fiind conștienți că ne asumăm un risc”, a spus Adina Vălean.

Deja, mai multe companii aviatice au anunțat reluarea unor zboruri interne, în țările UE, dar și între acestea, pe anumite rute.