"Nu sunt Popescu, sunt Mititelu!" Un gălăţean a fost snopit în bătaie de poliţiştii care l-au confundat cu altcineva

"Nu sunt Popescu, sunt Mititelu!" Un gălăţean a fost snopit în bătaie de poliţiştii care l-au confundat cu altcineva

Tânărul susţine că pe 21 februarie se afla împreună cu un prieten în preajma unui centru de fier vechi. A fost strigat de poliţişti cu apelativul "Popescu" şi, deşi nu îl chema aşa s-a speriat şi a fugit. Poliţiştii l-au prins şi l-au bătut măr.

"Am fugit pentru că nu ştiam cine mă urmăreşte, au strigat după mine „Popescu”. Pe mine mă cheamă Mititelu. În urmă cu două săptămâni, pe aceeaşi stradă, am fost strigat pe acelaşi nume, de către o altă persoană. Am crezut şi acum că mă confundă. Eram cu spatele, nu am văzut că erau poliţişti. M-au prins în subsolul unui bloc şi m-au lovit în cap cu bastonul, m-au dat cu capul de ziduri, m-au încătuşat, iar apoi m-au dus la poliţie. Mi-au zis că mă omoară, că de ce am fugit. Păi pe mine mă cheamă Popescu?”, afirmă Adrian Mititelu, citat de Viaţa liberă.

La secţia de Poliţie, după circa două ore, gălăţeanul a primit şi o amendă, susţine el, neîntemeiată. „Mi-au dat amendă 500 de lei pentru că aş fi dat date de identificare false. Dar dânşii nici măcar nu mi-au cerut cartea de identitate”.

În aceeaşi seară tânărul s-a internat la Spitalul de Urgenţă, având un traumatism cranio-cerebral.Acum vrea să facă plângere penală împotriva poliţiştilor. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Poliţia susţine că bărbatul în fapt vindea fier vechi de o provenineţă dubioasă.

„Bărbatul a fost surprins de o patrulă de la Secţia 2 Poliţie, în timp ce încerca să vândă nişte grilaje de fier vechi. A fugit de agenţii care l-au imobilizat şi dus la secţie, unde şi-a dat date false de identificare”, a declarat cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.