Evenimentul Zilei > Actualitate > Nu mai avem scăpare! OMS anunță Apocalipsa: ”Nu-l vom putea stăpâni”. Pe ce se bazează acest mesaj înfiorător
Nu mai avem scăpare! OMS anunță Apocalipsa: ”Nu-l vom putea stăpâni”. Pe ce se bazează acest mesaj înfiorător

Nu mai avem scăpare! OMS anunță Apocalipsa: ”Nu-l vom putea stăpâni”. Pe ce se bazează acest mesaj înfiorător

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a avertizat că „la un moment dat” va apărea un nou virus care nu poate fi stăpânit. Există o certitudine biologică faptul că, la un moment dat, va apărea un alt virus extrem de periculos.

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, lansează un avertisment care zguduie lumea despre posibilitatea apariției unui nou virus care ar putea fi greu de stăpânit. Acesta susține că omenirea ar trebui să se pregătească de acum cu resursele pe care le are pentru a ”răspunde” cât mai rapid în momentul în care apare.

„Este o certitudine biologică că, la un moment dat, va apărea un alt virus pe care pur și simplu nu îl putem controla”

”Chiar dacă luptăm pentru a pune capăt acestei pandemii, trebuie să învățăm lecțiile și să ne pregătim pentru următoarea. Este o certitudine biologică faptul că, la un moment dat, va apărea un alt virus pe care pur şi simplu nu îl vom putea stăpâni. Putem lua măsurile acum pentru a ne pregăti pentru acel virus, pentru a-l detecta și pentru a răspunde rapid când apare”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, în timpul unei reuniuni a miniştrilor Sănătăţii şi Finanţelor din G20.

În timpul discursului său doctorul Ghebreyesus a menționat creșterea numărului de cazuri de COVID-19 de la al doilea val alimentat de varianta Delta a virusului.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a mai vorbit despre distribuţia inegală a vaccinurilor şi medicamentelor. “Dacă cele 6,8 miliarde de doze de vaccin administrate la nivel global până în prezent ar fi fost distribuite în mod echitabil, am fi atins până în prezent obiectivul de 40% în fiecare ţară”, a mai spus directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

 „Deși vaccinurile salvează vieți, ele nu opresc transmiterea”

Motiv pentru care fiecare țară trebuie să continue să folosească fiecare instrument, inclusiv măsuri personalizate de sănătate publică și sociale, în combinație cu teste, tratamente și vaccinuri”, a subliniat directorul OMS.

Comentariile doctorului Ghebreyesus au reflectat îngrijorările pe care le-a exprimat la sfârșitul lunii mai, la cea de-a 74-a adunare generală anuală de sănătate a OMS. El a avertizat comunitatea internațională despre „un alt virus” cu potențialul de a fi „mai transmisibil”.

„Știm cu toții că unul dintre cei mai mari factori ai pandemiei de COVID-19 a fost lipsa de solidaritate internațională și schimbul de informații: schimbul de date, schimbul de agenți patogeni, schimbul de resurse, schimbul de tehnologie”, a spus el.

„Chiar dacă luptăm pentru a pune capăt acestei pandemii, trebuie să învățăm lecțiile pe care ni le-a dat și să ne pregătim pentru următoarea pandemie”, a spus Dr. Tedros în timpul discursului său, citat de republicworld.