Evenimentul Zilei > Actualitate > Cea mai mare provocare primită de ONU de la miliardarul Elon Musk. În ce condiții ar dona 6 miliarde de dolari  pentru a eradica foamea
Cea mai mare provocare primită de ONU de la miliardarul Elon Musk. În ce condiții ar dona 6 miliarde de dolari  pentru a eradica foamea

Cea mai mare provocare primită de ONU de la miliardarul Elon Musk. În ce condiții ar dona 6 miliarde de dolari  pentru a eradica foamea

Un grup mic de oameni ultra bogați ar putea ajuta la rezolvarea foametei în lume cu doar o fracțiune din valoarea lor netă, spune directorul Programului Alimentar al ONU. Doar 2% din averea lui Elon Musk ar putea ajuta la rezolvarea acestei probleme, a mai spus directorul, iar miliardarul i-a răspuns imediat.
Miliardarii trebuie „să facă un pas acum”, a spus David Beasley într-un interviu la CNN, citându-i în mod special pe cei mai bogați doi bărbați din lume, Jeff Bezos și Elon Musk. 6 miliarde de dolari pentru a ajuta 42 de milioane de oameni care vor muri literalmente de foame dacă nu ajungem la ei. Nu este complicat, a adăugat el.

Elon Musk, mesaj pentru ONU: „Dacă pot demonstra cum ar rezolva 6 miliarde de dolari criza foametei, donez imediat banii”

Elon Musk lansează o provocare pentru Organizația Națiunilor Unite după ce David Beasley, director al Programului Mondial pentru Alimentație al ONU, a declarat că o donație de 6 miliarde de dolari din partea miliardarilor lumii ar putea ajuta 42 de milioane de oameni care „vor muri dacă nu vom ajunge la ei cu ajutoare”.

Elon Musk i-a răspuns pe Twitter lui David Beasley, director al Programului Mondial pentru Alimentație al ONU, care a declarat pentru CNN că o donație de 6 miliarde de dolari din partea miliardarilor lumii, precum Elon Musk sau Jeff Bezos, ar putea ajuta 42 de milioane de oameni care „vor muri dacă nu vom ajunge la ei cu ajutoare”.

Șeful Tesla a pus la îndoială posibilitatea ca această sumă să fie soluția pentru criza actuală a foametei, spunând pe Twitter că dacă Programul Mondial pentru Alimentație poate demonstra asta, el „va vinde imediat acțiuni Tesla și va dona banii”.

Musk a cerut totodată un plan clar cu privire la cheltuirea acestor bani

Directorul executiv al Tesla, Elon Musk, are o avere netă de aproape 289 de miliarde de dolari , potrivit Bloomberg, ceea ce înseamnă că Beasley cere o donație de doar 2% din averea sa. Averea netă a miliardarilor americani aproape s-a dublat de la începutul pandemiei, ajungând la 5,04 trilioane de dolari în octombrie, potrivit grupurilor progresiste Institute for Policy Studies și Americans for Tax Fairness.

Jumătate din populația Afganistanului – 22,8 milioane de oameni – se confruntă cu o criză acută a foametei, potrivit unui raport PAM publicat luni. Șomajul abundent și o criză de lichidități înseamnă că țara se clătina la marginea unei crize umanitare și 3,2 milioane de copii sub vârsta de cinci ani sunt în pericol, a concluzionat raportul.

În Etiopia, WFP estimează că 5,2 milioane de oameni au nevoie urgentă de asistență alimentară în regiunea Tigray, unde prim-ministrul Abiy Ahmed a condus o ofensivă majoră împotriva Frontului de Eliberare a Poporului Tigray (TPLF) încă de anul trecut. De atunci, mii de civili au fost uciși , în timp ce peste 2 milioane au fost strămutate, scrie CNN.