Pensiile distribuite de Poşta Română în bani cash vor începe să fie transmise de poștași începând de mâine, dă asigurări ministrul muncii, Violeta Alexandru.

Ea a spus aseară la postul de televiziune Digi 24 că în ianuarie vor exista întârzieri de trei-patru zile față de o lună obișnuită, în distribuirea pensiilor:

„Se încep plățile efectiv în teren cu joi dimineață, fapt care va face ca în zilele următoare oamenii să primească pensiile, fără absolut nici un pericol să nu le primească; ba chiar am rugat colegii de la Poșta Română să facă un efort și față de perioada de aproximativ două săptămâni cât dura acoperirea națională pe întreg teritoriul României, să o scurteze la o săptămână, să facă deci un efort, pentru că e o perioadă de după sărbători și oamenii au făcut cheltuieli”, a spus ministrul Muncii.

Ministrul muncii a adăugat că persoanele care primesc pensia pe card nu vor fi afectate.

Un alt mesaj a venit în cursul zilei de astăzi:

„Nu e absolut nici un pericol (cu livrarea pensiilor în ianuarie, n.r.). Este un mic decalaj, cauzat de zilele libere de la începutul anului şi vom recupera acest decalaj.

Dimineaţă am avut o nouă şedinţă şi fac acest lucru în fiecare zi, urmăresc de două ori pe zi, şi la începutul programului şi după, să văd ritmul în care se fac plăţile pentru pensii. Încep de joi (9 ianuarie, n.r.)”, a afirmat Violeta Alexandru, citată de Agerpres.

Te-ar putea interesa și: