Evenimentul Zilei > Monden > Nu este o glumă! Celebra casă din filmul „Home Alone” se închiriază. Chiria e mai ieftină decât în București
Nu este o glumă! Celebra casă din filmul „Home Alone” se închiriază. Chiria e mai ieftină decât în București

Nu este o glumă! Celebra casă din filmul „Home Alone” se închiriază. Chiria e mai ieftină decât în București

Celebra casă în care s-a filmat prima parte din seria „Singur acasă”, cu Macaulay Culkin, poate fi închiriată, pentru o noapte, cu doar câțiva dolari în luna decembrie.

În luna decembrie, mai exact pe 12 decembrie, casa originală din „Singur acasă” poate fi rezervată pentru un sejur de o noapte prin Airbnb. Prețul este mai mult decât rezonabil, doar 25 de dolari, însă cel care o va închiria va trebui să ajungă la Chicago, pe banii săi și, mai mult, va trebui să se asigure că respectă toate condițiile impuse de pandemia de coronavirus.

Este casa în care Kevin McCallister (Macaulay Culkin) a petrecut un Crăciun de neuitat, în timp ce restul familiei a plecat cu avionul la Paris, va fi închiriată unor norocoși care vor fi selectați de Airbnb în urma unei trageri la sorți.

sursa foto: airbnb

Pentru cei care nu știu Airbnb este companie americană care deține o platformă online prin care se pot închiria, oriunde în lume, camere, apartamente sau case întregi direct de la proprietar. Compania deține un serviciu de închirieri de 600.000 de listări în mai mult de 190 de țări.

sursa foto: airbnb

Cum își așteaptă casa oaspeții

Revenind la casa familiei McAllister, cei interesați trebuie să știe că este situată în Winnetka, Illinois, la nord de centrul orașului Chicago. Gazdă va fi fratele mai mare al lui Kevin, Buzz, actorul Devin Ratray, cel care scoate locuința la închiriere.

Locuința va fi amenajată și aranjată astfel încât fanii filmului să recunoască detaliile care apar pe peliculă. Acestea vor fi atent selectate pentru cazul în care chiriașii vor fi fani înrăiți ai filmului Home Alone.

sursa foto: airbnb

Din fotografiile promovate de Airbnb se poatr vedea cum a fost decorată casa, pentru Crăciun, cu o serie de ciorapi atârnați în fața șemineului, cu un brad complet decorat, o masă pregătită pentru o cină cu macaroane și brânză la lumina lumânărilor.

Oaspeții vor putea instala capcane reale, asemenea celor din film, pentru potențialii intruși, dar se vor putea hrăni cu mâncarea nesănătoasă din anii ’90.  De asemenea, vor putea folosi halatul verde ostentativ pe care îl purta Kevin și se vor uita îngroziți la tarantula de companie a lui Buzz.

sursa foto: airbnb

O campanie de promovare Airbnb

De fapt, este vorba despre o campanie de promovare a serviciilor Airbnb, dar și a noului film al francizei de filme Home Alone, Home Sweet Home Alone. De altfel, oaspeții vor putea viziona acest film chiar în casă în timpul sejurului de o noapte.

În paralel cu acest eveniment, Airbnb va face o donație unică pentru Spitalul de Copii La Rabida din Chicago, dedicat îmbunătățirii și susținerii vieții pacienților cu boli cronice, dizabilități și afecțiuni complexe.

Cei interesați pot solicita rezervarea casei, pentru sejurul promotional, începând cu ziua de marți 7 decembrie, ora 13:00 CT, la airbnb.com/homealone. Chiriașii vor fi aleși în urma unei trageri la sorți, iar casa va fi disponibilă pe 12 decembrie.