Evenimentul Zilei > Monden > Povestea bărbatului care a locuit trei luni în aeroportul din Chicago „de frica COVID”. Urmează ziua decisivă
Povestea bărbatului care a locuit trei luni în aeroportul din Chicago „de frica COVID”. Urmează ziua decisivă

Povestea bărbatului care a locuit trei luni în aeroportul din Chicago „de frica COVID”. Urmează ziua decisivă

Pandemia de coronavirus dă naștere la cele mai stranii comportamente. Povestea de față le bate însă pe toate.

Povestea bărbatului care a locuit trei luni în aeroportul din Chicago „de frica COVID”. Un bărbat a locuit trei luni într-unul din cele mai mari și mai bine păzite aeroporturi din Statele Unite, fără a fi descoperit.

Pe 10 octombrie 2020, Aditya Singh, un american de 36 de ani, ia avionul din California către aeroportul O’Hare din Chicago.

La aterizare, în loc să părăsească aeroportul, el decide să rămână și să locuiască în interior.

Povestea bărbatului care a locuit trei luni în aeroportul din Chicago „de frica COVID”

Își petrece zilele plimbându-se de colo colo prin aeroport. Cum O’Hare este una dintre cele mai mari porți aeriene din Statele Unite, Singh reușește să nu se facă observat.

Trece nevăzut prin masa de călători, circulă pe diferitele culoare, se așază în sălile de așteptare, se spală la toalete și mănâncă la restaurante.

Sâmbătă, 16 ianuarie, doi angajați ai companiei aeriene United Airlines se apropie de Singh și îi cer să le prezinte documentele. Bărbatul le arată un ecuson de aeroport care aparținea în realitate directorului de operare. Acesta își pierduse permisul din data de 26 octombrie.

Descoperind impostura, angajații alertează poliția aeroportului. Aditya Singh este arestat.

Potrivit Procuroarei adjuncte a statului, Kathleen Hagerty, bărbatul a declarat că nu a vrut să părăsească dintr-un motiv șocant. „I-a fost frică să meargă acasă din cauza COVID.”

Hagerty i-a spus judecătoarei Suzana Ortiz că alți pasageri îi dădeau lui Singh de mâncare.

Ortiz i s-a adresat lui Hagerty intrigată:

„Îmi spuneți că un bărbat a locuit trei luni într-o zonă securizată a terminalului aeroportului O’Hare, din 10 octombrie 2020 până pe 16 ianuarie 2021, și nu a fost descoperit? Vreau să înțeleg corect.”

Până în prezent nu există nici o regulă care să precizeze durata după care un pasager cu bilet trebuie să părăsească aeroportul.

În plus, Departamentul de Aviație din Chicago a dat asigurări că bărbatul nu a reprezentat nici un risc. Nici pentru aeroport, nici pentru ceilalți călători, nici pentru traficul aerian.

După arestare, Aditya Singh a fost acuzat de uzurpare de identitate și că a furat 500 de dolari. A doua zi, cauțiunea sa a fost stabilită la 10.000 de dolari.

Singh, care are un masterat în domeniul ospitalității, nu are antecedente penale, având cazierul curat.

Bărbatul a rămas însă în închisoare până marți, 19 ianuarie. El trebuie să compară în fața instanței pe data de 27 ianuarie.