Evenimentul Zilei > International > Black Lives Matter. Afro-americanii se împușcă pe capete în Chicago
Black Lives Matter. Afro-americanii se împușcă pe capete în Chicago

Black Lives Matter. Afro-americanii se împușcă pe capete în Chicago

Un bebeluș de cinci luni, lovit de un glonț în cap în urma unui schimb de focuri din Chicago, a devenit săptămâna aceasta cea mai tânără victimă a epidemiei de violență care face ravagii în mai multe metropole americane.

Copilul era în brațele unuia dintre doi tineri care au fost împușcați de atacatori din mașina lor, în cartierul Old Town.

„El este în stare stabilă”, a dat asigurări Eric Carter, numărul doi al poliției din Chicago, un oraș cu o criminalitate endemică. „Este dureros. Nu este normal pentru nimeni, fie în Chicago, fie în altă parte”, a adăugat Carter.

Împușcăturile au devenit, din păcate, din ce în ce mai „normale” în această vară în Statele Unite, unde sute de oameni au fost uciși, inclusiv zeci de copii și alte mii  răniți.

Un copil în vârstă de un an a murit la sfârșitul lunii iunie, în Chicago. Un altul de aceeași vârstă a avut aceeași soartă, în căruciorul său, la 12 iulie, la New York.

Unele zone din Chicago au luat aspectul unor teatre  de luptă. Potrivit ziarului Chicago Tribune, 1.901 de oameni au fost împușcați, începând cu 13 iulie, în al treilea oraș ca mărime din Statele Unite, un bilanț de 373 de decese, cu o sută mai mult decât anul precedent.

În New York, 795 de persoane au fost împușcate la 13 iulie, înregistrându-se peste 200 de morți, din nou o creștere semnificativă față de 2019.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE