Evenimentul Zilei > Actualitate > Calea ferată Gara de Nord – Aeroportul Otopeni a fost închisă la două luni de la inaugurare
Calea ferată Gara de Nord – Aeroportul Otopeni a fost închisă la două luni de la inaugurare

Calea ferată Gara de Nord – Aeroportul Otopeni a fost închisă la două luni de la inaugurare

Din cauza unor probleme tehnice, activitatea pe calea ferată Gara de Nord - Aeroportul Otopeni a fost suspendată.

Calea ferată care leagă Gara de Nord de Aeroportul Otopeni va fi închisă la două luni de la inaugurare. Anunțul a fost făcut, marți, de operatorul feroviar privat Transferoviar Călători, care circulă pe această rută. Decizia a fost luată pentru a se efectua lucrări de întreținere!

Calea ferată pe traseul Gara de Nord – Aeroportul Otopeni intră în reparațiide întreținere, anunță oficialii

„Având în vedere solicitările CFR Infrastructură pentru efectuarea lucrărilor de întreținere a liniei de cale ferată pe relația București Nord – Aeroport H. Coandă , trenurile T.F.C. vor fi anulate în perioada 25.01.2021 – 13.02.2021. În data de 25.01.2021 – vor circula doar trenurile 15021 pe relația București Nord – Aeroport H. Coandă și trenul 15020 pentru retur.

În data de 14.02.2021 – NU vor circula trenurile 15021 pe relația București Nord – Aeroport H. Coandă și trenul 15020 pentru retur.” Este anunțul fîcut de cei de la TFC, care vizează închiderea liniei București Nord – Mogoșoaia – Aerport H. Coandă.

Ruta a fost deschisă anul trecut, la data de 13 decembrie, odată cu intrarea în vigoare a noului Mers al Trenurilor. Încă de la început au existat probleme.

Oficialii de la CFR SA: „Au apărut aceste probleme tehnice. Vor fi rezolvate în scurt timp”

16 kilometri din traseul spre Otopeni sunt comuni cu cei ai magistralei București – Galați, pe care circulă trenurile pe distanță lungă. Din cauza acestei situații, toate trenurile vor avea întârzieri. Oficialii celor de la CFR SA au confirmat aceste probleme, legate de întârzieri, prin intermediul unui comunicat.

”Dat fiind faptul că este prima secţie de cale ferată, pe care se aplică sistemul de operare de tip ‘cadenţat’, pe o linie nouă şi cu o instalaţie nouă, au apărut aceste probleme tehnice, însă ele au fost deja identificate şi vor fi rezolvate în scurt timp, astfel încât circulaţia trenurilor spre şi dinspre Aeroport să se desfăşoare in condiţii normale de trafic”, se arată în comunicat

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.