Evenimentul Zilei > Social > Nu arunca apa în care ai fiert pastele! Ce greșeală uriașă face toată lumea
Nu arunca apa în care ai fiert pastele! Ce greșeală uriașă face toată lumea

Nu arunca apa în care ai fiert pastele! Ce greșeală uriașă face toată lumea

În general apa în care au fost fierte pastele ajunge la chiuvetă. Puţine persoane au idee cât de multe lucruri pot face cu aceasta. Bucătarii pricepuți nu o aruncă, ci o folosesc pentru prepararea unor bucate și nu numai.

Apa rămasa în urma fierberii pastelor este plină de amidon, fiind sățioasa si gustoasă. Desi s-ar putea sa nu aibă un aspect prea atrăgător, ea poate fi cheia unui sos incredibil de gustos și a unui fel de mâncare bazat pe paste, așa ca nu o mai arunca.

Există, cu adevărat, câteva idei ingenioase de a folosi această banală apă sărată în care au fiert pastele.

Este incredibil la câte lucruri poate fi folosită

Astfel, apa în care ai fiert pastele este ajută la înghegarea şi îngroşarea sosurilor. Bucătarii renumiţi folosesc această apă pentru prepararea sosurilor roşii, albe, de legume sau chiar când vor să subţiezei celebrul sos pesto verde/roșu. În loc de apă, poți folosi apa de la paste pentru o consistență mai bună.

Mai mult, ajută fasolea să se înmoaie mai repede.

În apa în care ai fiert pastele mai poţi fierve mazăre sau linte. Legumele vor căpăta o aromă deosebită și nu-și vor pierde astfel proprietățile. Mulți bucătari o folosesc și pentru gătirea la aburi.

Sigur nu ştiai că apa în care ai fiert pastele este excelentă pentru prepararea aluatului de pizza sau de pâine.

Să nu uităm că este bună și pentru flori. În loc să o arunci, mai bine uzi florile cu ea. Este bogată în nutrienţi şi minerale şi oferă multe beneficii plantelor tale. Atenţie, înainte de a uda florile cu ea, trebuie să o lași să se răcească.

Aceasta este bună și pentru păr. Masează-ți scalpul cu apa în care au fiert pastele, dacă ai părul deteriorat și uscat. După care spală-te cu șampon în mod obișnuit.

Spa pentru picioare. Această apă în care au fiert pastele te ajută foarte mult dacă ai picioarele obosite și umflate. Tot ce trebuie să faci este să pui apa într-un lighean, apoi să îți ții picioarele în ea timp de aproximativ 20-30 de minute.