Evenimentul Zilei > Social > Criza grâului îl lovește pe cel mai cunoscut producător italian de paste. E pe piața din 1877. ”Urmează ani foarte dificili”
Criza grâului îl lovește pe cel mai cunoscut producător italian de paste. E pe piața din 1877. ”Urmează ani foarte dificili”

Criza grâului îl lovește pe cel mai cunoscut producător italian de paste. E pe piața din 1877. ”Urmează ani foarte dificili”

Înfiinţată în 1877, firma Barilla este lider mondial în producţia de paste, potrivit Euromonitor International, dar vinde şi biscuiţii Mulino Bianco şi sosurile pesto şi de tomate.

Temperaturile ridicate au afectat culturile de grâu în ultimele luni în cele mai importante puncte de export la nivel mondial, luând prin surprindere firmele de trading şi provocând probleme de aprovizionare pentru cumpărători.

”În acest an vedem o scădere a producţiei de grâu şi poate fi o perioadă foarte dificilă”, a spus Paolo Barilla, 60 de ani, care conduce firma de familie împreună cu rudele sale.

„Nu ne aşteptam la asta în urmă cu două sau trei luni, aşa că aici este fragilitatea sistemului. Începem de asemenea să vedem efectele schimbărilor climatice, ar putea afecta negativ producţia în categoria noastră”, a apreciat Paolo Barilla.

Paolo Barilla a apreciat că situaţia este foarte instabilă pentru moment, iar costurile ridicate la materii prime, energie, ambalare şi logistică lasă un spaţiu limitat de manevră. „Nu suntem o companie foarte flexibilă când vine vorba de aceste costuri…nu există o modalitate prin care să le absorbim. Anul acesta şi anul următor vor fi foarte dificili”, a spus Paolo Barilla.

 

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News