Evenimentul Zilei > Actualitate > Noul Range Rover, prezentat şi în România
Noul Range Rover, prezentat şi în România

Noul Range Rover, prezentat şi în România

A patra generaţie a modelului offroad de lux Range Rover, expusă, chiar în aceste zile, la Salonul auto de la Paris, a fost prezentată şi în România. Maşina, cocurentă cu Porsche Cayenne, BMW X5 şi Mercedes-Benz Clasa M, va fi livrată clienţilor, începând de la jumătatea lunii decembrie.

Aluminiu, lux, performanţe de top, castele, bărci şi cai (ultimele trei, cu o relevanţă, totuşi, minimală, pentru România), iată elementele care au fost evidenţiate cu ocazia prezentării la Bucureşti a celui mai nou model Range Rover.

A patra generaţie a mastodontului offroad de lux britanic, expusă, chiar în aceste zile, la Salonul auto de la Paris, a ajuns deja şi în România.

Deocamdată, doar pentru a fi privită. Primele unităţi vor fi livrate clienţilor, începând de la jumătatea lunii decembrie.

Range Rover (galerie foto AICI) concurează, cu un avans, totuşi, lesne de observat, cu Porsche Cayenne, BMW X5 şi Mercedes-Benz Clasa M pe segmentul de clientelă cu mulţi şi foarte mulţi bani.

Cea mai „ieftină” versiune a noului Range Rover costă 93.000 de euro cu TVA inclusă.

Noul model fost dezvoltat pe o structură din aluminiu, fapt ce a condus la o reducere a greutăţii cu până la 420 de kilograme, calitate care îmbunătăţeşte performanţele maşinii (versiunea Supercharge atinge viteza de 100 km/h în numai 5,4 secunde).

Apropo de versiuni, cu ocazia lansării sunt disponibile trei: 258 CP (motor de 3.0 litri pe motorină), 339 CP (motor de 4.4 litri pe motorină) şi 510 CP (motor de 5.0 litri, pe benzină -Supercharge).

O versiune hibridă (turbodiesel-electric) a noului SUV de lux Range Rover va fi lansată în a doua jumătate a anului viitor.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.