Andrew Bailey le-a transmis patronilor îngrijoraţi să: „vorbească cu noi” despre finanțarea de urgență înainte de panicarea și concedierea lucrătorilor.

Ieri, numărul total de cazuri în Marea Britanie a crescut la 2.626, şi 104, iar pentru a mai atenua temerile că multe întreprinderi ar putea să nu supraviețuiască crizei, el a subliniat poziția guvernului că „totul este pregătit pe masă” pentru a preveni pierderea de locuri de muncă, mai mult de un milion, și pentru a salva economia”.

Guvernatorul Andrew Bailey anunţă că vor tipări sume nelimitate pentru a ajuta companiile

Focarul de coronavirus este o „situație de urgență financiară ”. „Trecem printr-o perioadă grea în ceea ce privește închiderea frontierelor, reducerea deplasărilor interne, măsuri care împiedică oamenii să își ducă viața de zi cu zi…Toate acestea, desigur, au un efect asupra economiei și am văzut acest lucru. „Totul este pe masă pregătit. Vom face tot ce trebuie pentru a răspunde nevoilor economiei și ale oamenilor din această țară”. a declarat Bailey.

Aceasta include tipărirea banilor pentru companii și lucrători în cadrul unui proces numit relaxare cantitativă. Companiile aeriene vor primi, de asemenea, plăți uriașe în conformitate cu planurile guvernamentale.

Bailey a mai declarat că a devenit destul de clar că marile companii, precum şi cele mici, rămân fără cash şi au nevoie de facilităţi pentru a împrumuta rapid şi ieftin. Banca Angliei va folosi această facilitate pentru a printa bani pe care îi va împrumuta direct marilor companii care au nevoie. Programul ar trebui să înceapă până la începutul săptămânii viitoare, a conclutionat guvernatorul, potrivit thesun.