Noul Citroen C3, în România, din ianuarie 2010

Noul Citroen C3, în România, din ianuarie 2010

Constructorul francez a prezentat astăzi primele fotografii oficiale cu viitoarea generaţie a modelului său de clasă mică.

Viitoarea generaţie a modelului Citroen C3, care va fi prezentată oficial la Salonul Auto de la Frnakfurt din această toamnă, va ajunge în showroom-urile din România în prima luna a anului viitor, informează constructorul francez.

Primele fotografii oficiale cu noul automobil confirmă faptul că imaginile-spion care au apărut la sfârşitul săptămânii trecute pe internet (şi realizate la o prezentare internă Citroen), instantanee prezentate şi de ”Evenimentul zilei”, au prezentat într-adevăr versiunea de producţie a viitorului C3.

C3 etalează silueta consacrată de actuala generaţie, dar utilizează detalii de design propuse de conceptul DS3 Inside - care va deveni primul model al unei noi game Citroen, una ”aproape premium”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Parbriz panoramic

C3  vine şi cu o ofertă unică în acest segment - parbrizul ”Zenith”, prelungit până deasupra primului rând de scaune, care, pe langă vizibilitate şi luminozitate deosebite, va oferi pasagerilor o experienţă inedită.

O dotare similară poate fi regăsită în clasa imediat următoare, la actualul Opel Astra, model ajuns la rândul său la finalul carierei.

Viitoarea generaţie C3 rămâne printre cele mai compacte modele din segmentul. Lungimea de 3,94 metri şi lăţimea de 1,71 metri reflectă o amprentă la sol croită pentru incursiunile în traficul citadin.

Bloetooth şi navigaţie

Noul vehicul este ancorat în realităţile digitale ale vremurilor. Alături de sistemul audio RD4 cu lector MP3, oferă posibilitatea montării unui USB Box - compus din priză USB + jack, compatibil iPod – a unui kit handsfree cu Bluetooth şi a unui sistem de navigaţie.

La lansare, versiunea de motorizare HDi 90 cu filtru de particule va emite în atmosferă, în medie, 99 de grame de dioxid de carbon la fiecare kilometru parcurs.

Noul C3 - rival în clasa mică pentru modele ca Fiat Grande Punto, Opel Corsa ori Peugeot 207 – va înlocui actualul model omonim din gama Citroen (a cărui producţie va înceta în luna decembrie), model care s-a vândut în peste două milioane de exemplare.

Mai multe imagini în Galeria Foto.