Evenimentul Zilei > Social > Noua tulpină a coronavirusului, prezentă în Germania din noiembrie
Noua tulpină a coronavirusului, prezentă în Germania din noiembrie

Noua tulpină a coronavirusului, prezentă în Germania din noiembrie

Noua tulpină de coronavirus descoperită în Marea Britanie ar fi fost prezentă în Germania din noiembrie. Medicii germani au detectat-o la un pacient în vârstă care a murit ulterior.

Specialiștii de la Facultatea de Medicină din Hanovra (MHH) au reuşit secvenţierea variantei virusului B1.1.7 în eșantioanele pacientului infectat încă din noiembrie, spune Ministerul regional al sănătății din Saxonia Inferioară. Această nouă tulpină este responsabilă de o mare parte din infectările detectate în sudul Angliei, se mai precizează în comunicat.

Pacientul contaminat cu noua tulpină a murit

Pacientul contaminat la sfârşitul lui noiembrie foarte vârstnic şi suferind de patologii preexistente a decedat între timp, se mai spune în comunicatul care nu precizează cauza decesului. Soţia bărbatului, care a contractat aceeaşi tulpină a coronavirusului, s-a vindecat. Fiica acestora călătorise în Marea Britanie la mijlocul lunii noiembrie şi, după toate probabilităţile s-ar fi infectat la faţa locului, afirmă autorităţile.

Noua tulpină a coronavirusului, care sa răspândit rapid în Marea Britanie, se crede că este mai infecțioasă decât alte variante care circulă în prezent. Analiza sugerează că simptomele nu sunt mai severe.

Ar mai fi o persoană infectată în Germania

Statul german a declarat săptămâna trecută că autoritățile locale au detectat noua tulpină și la o persoană infectată care a zburat la Frankfurt din Marea Britanie pe 20 decembrie. Persoana a dorit să viziteze rudele și a dat rezultate pozitive la sosire. Aceasta a fost ridicată de la aeroport cu mașina de către membrii familiei și de atunci a fost izolată la reședința lor.

Autorităţile britanice au avertizat săptămâna trecută că această mutaţie este mai contagioasă. Ca urmare a apariţiei acestei noi tulpini în Marea Britanie, cea mai mare parte dintre statele europene şi-au închis frontierele cu această ţară săptămâna trecută. Mutaţia a fost de atunci detectată în mai multe ţări, precum Portugalia, Franţa, Iordania şi Coreea de Sud, informează Agerpres.

Se consideră că o nouă variantă a SARS-CoV-2, virusul care cauzează COVID-19, conduce la transmiterea crescută a bolii în anumite părți ale Marii Britanii. Guvernul a plasat unele regiuni, inclusiv Londra, sub noi restricții mai stricte asupra coronavirusului. Oamenii din zonele respective nu se vor putea întâlni cu nimeni din afara casei lor.