O nouă RUNDĂ de AUDIERI în Comisia SRI pentru Dragomir
Editura Evenimentul si Capital

O nouă RUNDĂ de AUDIERI în Comisia SRI pentru Dragomir

Daniel Dragomir și Claudiu Manda
Autor: | | 1 Comentarii | 441 Vizualizari

Preşedintele Comisiei parlamentare de control asupra activităţii SRI, senatorul Claudiu Manda, a anunţat, astăzi, că fostul ofiţer, Daniel Dragomir, va fi audiat din nou marţi după-amiază.

„Mâine (marţi - n.r.) vom continua audierile cu domnul Dragomir după-amiază, când avem program de comisie. (...) Cred că mai avem încă două-trei etape de parcurs cu domnul Dragomir şi sigur că sunt şi alte persoane din zona publică, zona de afaceri, zona media, zona SRI pe care le vom invita la audieri în perioada următoare. Urmează încă două-trei întâlniri cu domnul Dragomir, ca să parcurgem toate aceste fascicule pe care dânsul doreşte să le prezinte comisiei cu probele de rigoare şi, după aceea, vom începe să invităm şi alte persoane”, a precizat Manda, la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres.

Întrebat dacă, în opinia sa, Daniel Dragomir este o persoană credibilă, Manda a spus că nu este de natura sa să răspundă.

„Nu este de natura mea să răspund la această întrebare. Domnul Dragomir a venit şi a prezentat o serie de lucruri comisiei, a prezentat şi documente în acest sens. Rămâne ca noi să analizăm aceste documente, să le confruntăm cu realitatea şi sigur că atunci când o să avem o concluzie o să o prezentăm public atât cât ne permite legea să prezentăm”, a susținut Manda.

Chestionat dacă îi va prezenta aceste concluzii şi lui Klaus Iohannis, Manda a spus că rezultatele trebuie prezentate Parlamentului şi nu preşedintelui.

„Nu trebuie să prezentăm noi preşedintelui României ceva. Dacă prezentăm, prezentăm Parlamentului, pentru că suntem comisie a Parlamentului sau, dacă sunt măsuri care se impun, sigur că vom solicita SRI să ia aceste măsuri. Dacă sunt chestiuni de vid legislativ, ne vom sesiza noi şi vom încerca să modificăm legea pentru a acoperi aceste chestiuni. Nu avem nicio polemică cu domnul preşedinte şi nu avem noi ce să îi răspundem domnului preşedinte. Noi suntem sesizaţi public, pe de o parte, pe de altă parte ne-am sesizat şi noi şi sigur că toate aceste aspecte pe care domnul Dragomir sau orice altă persoană le va prezenta comisiei ne vedem obligaţi să le analizăm şi să le prezentăm”, a explicat Claudiu Manda.

El a adăugat că Iohannis „nu s-a antepronunţat pe fond” în cazul fostului ofiţer SRI Daniel Dragomir.

„Domnul preşedinte al României nu s-a antepronunţat pe fond. Am văzut şi eu declaraţia domniei sale. Nu am ce să comentez. Nu este căderea mea şi a comisiei să analizez sau comentez declaraţiile preşedintelui pe această cauză”, a punctat senatorul PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că aşa-zisele dezvăluiri ale fostului colonel SRI Daniel Dragomir nu afectează credibilitatea vreunei instituţii, deoarece, în cazul acestuia, nivelul de credibilitate este foarte mic, el plecând din serviciu ca urmare a unor probleme penale.

Manda, a dezvăluit, miercuri, care este structura listei prezentată de fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, privind cele 65 de persoane care ar trebui audiate pentru a susţine acuzaţiile sale privind existenţa unui „stat paralel”.

„Am primit lista de la domnul Dragomir cu cele 65 de persoane și, așa cum v-am promis la întâlnirea precedentă, structura acestor persoane, așa cum am reușit să o facem noi într-o analiză în cadrul Comisiei, este următoarea: ofițeri SRI și foști ofițeri SRI – 11 persoane; oameni de afaceri – 13 persoane; persoane din presă – 11 persoane; persoane din justiție – 12 persoane; persoane din politică – 15 persoane; persoane din administrație – 3 persoane, nu am putut să-i catalogăm nici la justiție, nici la politică, nici la oameni de afaceri”, a declarat Manda, după ședința Comisiei SRI.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate