Evenimentul Zilei > International > Noua Forţă: Manifest fascist ŞOCANT împotriva imigranţilor: „Sunt noii BARBARI
Noua Forţă:  Manifest fascist ŞOCANT  împotriva imigranţilor: „Sunt noii BARBARI

Noua Forţă: Manifest fascist ŞOCANT împotriva imigranţilor: „Sunt noii BARBARI

Amănuntul care frapează cel mai mult este că manifestul vine din epoca Republicii sociale italiene (mai precis în 1944) şi a fost readaptat la zilele de astăzi. Manifestul „Nucleului Propagandă” atinge tema violenţei sexuale împotriva femeilor, folosit de propaganda rasistă a epocii.

Forţa Nouă scrie: ''Violurile împotriva femeilor noastre din timpurile manifestului după care ne-am inspirat, au fost contextualizate în interiorul înfrîngerii pe care au numit-o eliberare. Violenţele din aceşti ani şi din aceste zile, sunt ocultate fără pudoare, ascunzând faptul că sunt puse în aplicare de noii invadatori cărora le plătim masă, casă, le dăm bani peşin, cartele telefonice, celulare şi ţigări''.

Noii barbari sunt mai răi decât cei din '43/'45, astăzi ca şi atunci protejaţi de trădătorii de Patrie. Cu aceste cuvinte se încheie o postare publicată pe Facebook de partidul neofascist Noua Forţă. Textul este însoţit de o imagine înfţişând un negru care atacă  şi încearcă să dezbrace o femeie albă. ''Apăr-o de noii invadatori'' se citeşte pe imagine, '' ar putea fi mama ta, soţia ta, sora ta, fiica ta''. Este vorba de manifestul noii campanii anti-migranţi al Noii Forţe.

 Imaginea de odinioară, se citeşe pe site-ul Institutului Gramsci Emilia-Romagna, înfăţişează un soldat american, care pentru propaganda fascistă constituia invadatorul străin venit să ocupe pământul italian, în tentativa de a viola o femeie albă, căreia încearcă să-i rupă bluza cu violenţă.

Mesajul lansat de formaţiunea neofascistă e deci clar: ''noii invadatori'' violează femeile noastre şi ocupă Ţara noastră. Noua Forţă lansează sloganul în timpul unei săptămâni bogată în fapte tragice de cronică neagră care au avut ca ''eroi'' tineri, italieni şi străini, abuzând de femei de toate vârstele şi naţionalităţile.

Postarea a atras atenţia Observatorului Democratic despre noile drepte, şi care pe Facebook a denunţat folosirea din partea Noii Forţe a manifestului ''instigant la ură rasială''. Comentariul, se citeşte pe pagina Observatorului, a fost retras însă de Facebook care ''l-a considerat non conform cu standardele social-networkului''. Manifestul din 1944, în schimb, flutură încă pe pagina partidului neofascist, titrează Il Messaggero.