Evenimentul Zilei > International > Norvegia îşi va închide graniţele, cu excepţia vizitelor esenţiale
Norvegia îşi va închide graniţele, cu excepţia vizitelor esenţiale

Norvegia îşi va închide graniţele, cu excepţia vizitelor esenţiale

Norvegia îşi va închide graniţele, cu excepţia vizitelor esenţiale

Norvegia îşi va închide graniţele pentru toate vizitele, cu excepţia celor esenţiale, a declarat premierul Erna Solberg miercuri, înăsprind suplimentar unele dintre cele mai dure restricţii de călătorie din Europa.

„Practic, graniţa va fi închisă tuturor persoanelor care nu locuiesc în Norvegia”, a declarat Solberg în cadrul unei conferinţe de presă.

Deşi câteva grupuri vor fi exceptate de la regulă, printre care se numără lucrătorii din domeniul sănătăţii din unele ţări, majoritatea muncitorilor migranţi nu vor putea intra în ţară.

„Observăm că tulpina nouă a virusului s-a răspândit semnificativ în numeroase ţări care nu monitorizează extinderea acesteia în acelaşi fel ca Norvegia, Danemarca sau Marea Britanie”, a declarat Solberg legat de motivele pentru introducerea noilor măsuri.

Ţara, care nu este membră a UE, a anunţat sâmbătă o carantină în regiunea Capitalei, după apariţia unui focar cu noua tulpină mai contagioasă, identificată prima dată în Marea Britanie.

Printre măsurile introduse pe 23 ianuarie se numără închiderea magazinelor neesenţiale în Oslo şi in împrejurimi, pentru prima dată de la începerea pandemiei.

Cu toate acestea, în Norvegia se observă descreşterea nivelului de infectare cu coronavirus, a declarat Solberg. Rata de reproducere din Norvegia, care indică numărul mediu de persoane pe care le poate infecta o persoană bolnavă, se ridică la 0,6, a adăugat premierul.

Rador.