Evenimentul Zilei > Politica > Nicușor Dan are al doilea mandat asigurat! Problemă de matematică şi nu numai
Nicușor Dan are al doilea mandat asigurat! Problemă de matematică şi nu numai

Nicușor Dan are al doilea mandat asigurat! Problemă de matematică şi nu numai

Noul primar general  al Capitalei, Nicușor Dan, are de rezolvat foarte multe probleme grave. Dar dacă o rezolvă pe aceasta, drumul spre al doilea mandat îi va fi larg deschis!

Traficul rutier este una dintre aceste probleme, dar se pare că Nicușor Dan ar avea o rezolvare.

Semafoarele se pot rezolva cu matematică. Trebuie să fie un semafor cu cameră care să le permită şoferilor să facă stânga. Traficul va fi redus 40%. Vom scoate maşinile de pe prima bandă, dar mai întâi dăm o lună de acomodare şoferilor”, a declarat Nicușor Dan.

Primul lucru la care s-a gândit viitorul edil este să resolve problema parcărilor. Așadar, dacă după o lună, în zonele vizate tot vor fi parcate maşini, proprietarii vor fi amendaţi.

Un alt aspect legat de trafic este cel al lucrărilor care încurcă traficul. În acest caz, Nicușor Dan dă vina pe neseriozitatea muncitorilor.

Încă un aspect legat de traficul rutier ar fi să-I convingă pe bucureșteni să renunțe la mijloacele proprii de transport în favoarea transportului în comun. Pentru asta pregăteşte proiectul metroul uşor, de suprafaţă. Ar fi vorba de linia CFR, practic abandonată, care înconjoară Bucureştiul ca un inel.

Pentru aceasta Nicușor Dan promite să lanseze licitaţii care să atragă mai mulţi constructori de autobuze, troleibuze şi tramvaie, astfel încât mijloacele de transport în comun să ajungă la timp, să fie curate şi libere.

Când se va rezolva problema apei calde?

„Mandatul meu va începe undeva în jur de 10 octombrie, iarna o să înceapă pe 15 noiembrie, nu o să putem să schimbăm conducte în perioada asta. Ce pot să promit este că în acest interval vom asigura stocuri pentru avariile care în mod sigur vor fi foarte multe, vom asigura echipamente, vom asigura instrumente de detecţie a avariilor”, a precizat Nicuşor Dan.

Noul primar al Bucureştiului a mai afirmat că problema termoficării va putea fi rezolva anul viitor când vor sosi banii europeni.

„Pe problema termoficării sunt două probleme – una de fond, că trebuie să înlocuim inelul principal, durează mult, dar ne vom apuca în primăvară pentru că avem banii europeni, şi una de intervenţie rapidă când avariile se produc, până când vom rezolva problema mare de fond, şi asta e ce pot să promit acum”, a adăugat Nicuşor Dan, potrivit cancan.ro

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: