Evenimentul Zilei > Social > Noile restricții impuse în România. Aici poți descărca modelul de declarație
Noile restricții impuse în România. Aici poți descărca modelul de declarație

Noile restricții impuse în România. Aici poți descărca modelul de declarație

Noile restricţii au intrat în vigoare din 26 martie 2021, după ce Hotărârea de Guvern a fost publicată în Monitorul Oficial. Restricțiile sunt stabilite într-un mod gradual, în funcție de rata de infectare existentă la un moment dat în localitatea respectivă.

Modelul declarației pe propria răspundere și al adeverinței de la angajator pentru toate localitățile, indiferent de rata de incidență (nivelul de răspândire a virusului) poate fi observat și descărcat după cum urmează:

Descarcă de aici modelul de declarație pe proprie răspundere;

Descarcă de aici modelul de adeverință de angajator.

Modelul declarației pe propria răspundere și al adeverinței de la angajator pentru localitățile care depășesc rata de incidență de 4 ‰ (necesar a fi folosite pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică), respectiv 7,5 ‰ (necesar a fi folosite în toate zilele săptămânii) poate fi urmărit și descărcat după cum urmează:

Descarcă de aici modelul de declarație pe proprie răspundere;

Descarcă de aici modelul de adeverință de angajator.

Lista noilor restricţii impuse în România. Când este nevoie de declaraţia pe propria răspundere

Noile restricţii au intrat în vigoare din 26 martie 2021, după ce Hotărârea de Guvern a fost publicată în Monitorul Oficial. Hotărârea de Guvern prevede următoarele măsuri:

În localitățile în care rata de infectare depășește 4 la mia de locuitori:

Carantina de noapte începe de la 20.00 și ține până la ora 05.00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.
Magazinele se închid la ora 18.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.
Sălile de fitness își suspendă activitatea.
În momentul în care rata de infectare din localitate va coborî sub 3.5 la mia de locuitori, aceste măsuri nu se vor mai aplica.

În localitățile în care rata de infectare depășește 7.5 la mia de locuitori:

Carantina de noapte începe de la ora 20.00 și ține până la ora 05.00 pe tot parcursul săptămânii.
Magazinele de tip supermarket se închid de la ora 18.00 în fiecare zi.
Sălile de fitness își suspendă activitatea.
În momentul în care rata de infectare din localitate scade sub 7, măsurile nu se vor mai aplica.

Măsurile de Sărbătorile Pascale şi restricţiile adoptate în şedinţa CNSU

Reducerea intervalului orar, în care este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei fără restricții, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori și mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 20:00, pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori, relatează Antena 3.

Reducerea intervalului orar, în care este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei fără restricții, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 20:00 pe întreaga durată a săptămânii. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile scade sub 7 la 1.000 de locuitori și intră în vigoare măsura prevăzută la lit. a).

Limitarea intervalului de timp în care este permisă desfășurarea activității operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori și mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 18:00 pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

Model de declarație 2021

Limitarea intervalului de timp în care este permisă desfășurarea activității operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 18:00 pe întreaga durată a săptămânii. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 7 la 1.000 de locuitori și intră în vigoare măsura prevăzută la lit. c).

Suspendarea activității operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness, în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

În perioadele 03.04-04.04.2021 și 01.05–02.05.2021 se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 20:00-02:00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.

În datele de 27.03.2021 și 28.03.2021 se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 18:00-22:00 pentru deplasarea și participarea la serviciile religioase oficiate pentru sărbătoarea Pesah.