Noile reguli de pe plajele din Grecia. Ce obligații au turiștii

Noile reguli de pe plajele din Grecia. Ce obligații au turiștii Sursa: Pixabay

Grecia este una dintre destinațiile preferate ale românilor, iar plajele atrag turiștii ani de ani. Astfel, din cauza supraaglomerării, guvernul de la Atena a luat măsuri care să ofere accesul vizitatorilor pe litoral, în siguranță. Este vorba despre o nouă lege, care se va aplica din această primăvară, la deschiderea sezonului estival.

Noua lege a plajelor din Grecia. Ce trebuie să cunoască turiștii românii

Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Reglementarea  prevede că  că 70% din plajele din Grecia trebuie să fie libere de șezlonguri. În zonele protejate, această proporție trebuie să fie de 85%. Iar, în ceea ce privește zonele sensibile din punct de vedere ecologic – care vor fi marcate ca „plaje de neatins”, șezlongurile vor fi complet interzise, notează timeout.com.

De asemenea, noile reglementări spun că trebuie menținută o distanță de cel puțin patru metri între șezlonguri și țărm. Această măsură a fost stabilită pentru a facilita accesul tuturor turiștilor la mare.

În timp ce aceste reguli sunt instituite pentru a ajuta la limitarea dominației întreprinderilor de pe plajă, Guvernul de la Antena a decis ca  alocările pentru concesiunile de pe plajă vor fi acordate prin licitații online.  Pentru a se asigura că toți cei care vizitează ă regulile, se presupune că plajele din Grecia  vor fi monitorizate de drone, menționează sursa citată.

Ne puteți urmări și pe Google News

Grecia a introdus și o nouă taxă pentru turiști. Plajele din Grecia au noi reguli

Parthenon Grecia

Sursa foto: wikipedia

nouă taxă de cazare adoptată de guvernul elen se va aplica începând cu noul sezon turistic, ca parte a planurilor de finanțare a eforturilor de reconstrucție în urma incendiilor forestiere și inundațiilor severe, scrie Greek Reporter.

Taxa pentru rezistența la schimbările climatice a fost adoptată încă din luna ianuarie, dar va fi percepută turiștilor începând cu 1 martie și până la finalul sezonului, în octombrie.  Străinii vor plăti în plus între 1,5 și 10 euro pe zi, în funcție de locul în care sunt cazați.

Astfel, cei cazați în apartamente și hoteluri de una și două stele vor trebui de acum să plătească 1,5 euro pe zi, în timp ce oaspeții din hotelurile de trei stele vor plăti câte 3 euro/zi.