Evenimentul Zilei > Social > Noi vești proaste pentru români, din Grecia: Va fi pe bani!
Noi vești proaste pentru români, din Grecia: Va fi pe bani!

Noi vești proaste pentru români, din Grecia: Va fi pe bani!

Turiştii care intră în Grecia vor trebui să plătească în curând o suprataxă de 20 de euro pentru serviciile de sănătate oferite în timpul şederii lor în ţară

Până acum, turiştii care veneau în Grecia nu plăteau nimic pentru serviciile medicale, indiferent de locul de unde proveneau, cu excepţia spitalizărilor, relatează luni website-ul Greekreporter.

De-a lungul timpului, toate serviciile prestate erau complet gratuite, cu singura excepţie când călătorii erau spitalizaţi în timpul şederii lor în Grecia.

Potrivit unui articol de pe site-ul grec healthreport.gr, Ministerul Sănătăţii din Grecia a decis la sfârşitul lunii iulie că, de acum înainte, taxa va fi impusă tuturor călătorilor străini care se prezintă la centrele de sănătate, clinici regionale şi clinici ambulatorii de spitale.


Protestatarii bulgari au blocat vama Kulata spre Grecia. Reacția șocantă a MAE român. „Nu au fost probleme”

Noi restricții în Grecia. Turismul în peninsulă se face cu masca pe figură

E haos total! Protest la granița României, autostrada spre Grecia a fost blocată


Cei care beneficiază de îngrijiri de urgenţă vor fi de asemenea obligaţi să plătească taxa pentru serviciile care le-au fost prestate. Se vor impune taxe suplimentare pentru cei care au nevoie de analize de sânge şi alte tipuri de screening, în conformitate cu taxele care sunt stabilite de sistemul naţional de sănătate grec.

Aceste noi taxe se aplică de asemenea celor care locuiesc în Grecia dar sunt consideraţi rezidenţi „non-permanenţi” în ţară.

Potrivit articolului citat, Ministerul Sănătăţii speră să adune „fonduri semnificative”, cel mai evident în timpul sezonului turistic, când în Grecia vin milioane de turişti.


Ministrul de Externe îți spune cum să ai o vacanță fără probleme în străinătate. Unde își petrece concediul demnitarul

Grecia schimbă regulile! Românii din vama Kulata au făcut revoluție

Doi români, testați pozitiv la intrarea în Grecia. Reacția autorităților elene


Noua hotărâre modifică prevederile unei legi adoptate în 2017, care permite colectarea de fonduri pentru a fi rambursate spitalelor doar pentru serviciile pe care acestea le furnizează.

Testul pentru determinarea infectării cu coronavirus este în general sub 50 de euro în spitalele publice, dar această taxă poate varia în instituţiile private.


Vacanța în Grecia.  Coronavirus – combinaţie explozivă de factori la Salonic 

Grecia se întoarce la mască. Ce riscă cei care nu o poartă

Vacanțe all-inclusive ieftine. Prețurile au scăzut cu până la 50%

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.