Astfel, începând de la 1 august, Grecia a decis ca toate vizitele efectuate la spitale sau la căminele de bătrâni, de către aparținători, să fie interzise. De asemenea, locurile în baruri au fost limitate drastic, persoanele care nu au loc la masă, fiind poftite afară din local, servirea acestora fiind absolut interzisă. Amenda pentru nerespectarea acestor reguli este de 150 de euro.

Mai mult, Poliția și medicii epidemiologi au anunțat că vor înăspri controalele la terase, pe plaje, în pub-uri sau în transportul în comun. De altfel, pasagerii care folosesc mijloacele de transport în comun sunt obligați să poarte mască de protecție, măsura fiind obligatorie și pentru magazine.

În ultimele zile, numărul infecţiilor cu coronavirus a crescut constant. Miercuri au fost raportate 57 de noi cazuri. O zi mai târziu, numărul lor a fost de 65. Vineri au fost înregistrate 78. Grecia a înregistrat până în prezent 206 decese de coronavirus. În raport cu populaţia de 10,5 milioane de locuitori, acesta este unul dintre cele mai scăzute bilanţuri din Europa.

Ministrul adjunct pentru protecția civilă, Nikos Hardalias, a anunțat că este din nou obligatorie utilizarea măștii în spații publice, precum companii de utilități, bănci, birouri de servicii publice, clinici și spitale, magazine alimentare, saloane de înfrumusețare sau magazine care operează în regim de comerț.

Rămâne, de asemenea, obligatorie purtarea măștii pentru angajații din restaurante, din baruri și cofetării și rămâne valabilă și purtarea măștii în mijloacele de transport în comun, în lifturi, taxiuri, vapoare, avioane și supermarket.

Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a participat miercuri la videconferința Smart COVID Management Group, reunită ca urmare a trendului ascendent la nivel mondial a cazurilor de COVID-19, reuniune la care s-a analizat situația actuală a pandemiei în plan național și mondial și s-a făcut un schimb de opinii și de bune practici, fiind propuse măsuri și inițiative comune pentru gestionarea unui potențial al doilea val de coronavirus.