Evenimentul Zilei > Politica > Noi PROBLEME pentru Dragnea: CERCETĂTORII se RĂSCOALĂ împotriva Guvernului Dăncilă! Se vor ALĂTURA protestelor #Rezist!
Noi PROBLEME pentru Dragnea: CERCETĂTORII se RĂSCOALĂ împotriva Guvernului Dăncilă! Se vor ALĂTURA protestelor #Rezist!

Noi PROBLEME pentru Dragnea: CERCETĂTORII se RĂSCOALĂ împotriva Guvernului Dăncilă! Se vor ALĂTURA protestelor #Rezist!

Cercetătorii din România nu au primit nici un ban de la început de decembrie. Este posibil să nu primească nici în februarie. La finalul acestei luni, cercetătorii se vor lua de braț cu #Rezist și vor merge la mitinguri anti-PSD în Piața Victoriei.

Radu Minea, președintele Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Cercetare, a povestit pentru NewsTeam cum a fost umilit de ministrul Cercetării, Nicolae Hurduc, profesorul devenit celebru prin declarația că omul nu se trage din maimuță și că ”Noi venim dintr-o lume paralelă din viitor” – care a lăsat cu gura căscată întreaga opinie publică.

În sfârșit, Radu Minea a vrut să-i atragă atenția asupra dezastrului din cercetare.

”Am fost amânat mereu de domnul ministru, nu a avut timp de mine, este de o aroganță uluitoare. Dar eu sunt perseverent, am mers mereu la minister, începuseră și portarii să mă compătimească, nu vedeți, domnule Minea, că își bate joc de dumneavoastră? Eu am văzut, dar până la urmă am obținut o audiență de 20 de minute. I-am explicat că cercetătorii nu sunt plătiți, că mulți a fost trimiși deja în concedii fără plată, că este dezastru. S-a făcut că mă ascultă, dar nu a înțeles nimic din ce spun. Așa aroganță și lehamite față de oameni nu am mai văzut demult. În acest context, voi face un material pe care îl voi posta pe pagina sindicatului despre întâlnirea cu ministrul, iar din 20 februarie încep demersurile pentru proteste de stradă. Anul trecut, în octombrie, am vrut să pichetăm sediul central PSD, dar nu am primit aviz favorabil de la viceprimarul general Bădulescu,care ne-a spus că ne suprapunem peste alte evenimente în zonă. Am verificat trei zile la rând, nu au fost alte evenimente, Bădulescu ne-a mințit. Acum, vedeți cum se întoarce roata… Oricum, se vede treaba că în România ești prost dacă respecți legea. Vom face și noi ca cei de la #Rezist, să mergem la protest în Piața Victoriei, pur și simplu. Chiar cu ei de braț”, ne-a spus Radu Minea.

Urmărește și să selectați opțiunea ‘Vezi mai întâi’, ca în poza de mai jos.