Evenimentul Zilei > International > Noi DIRECTIVE în Coreea de Nord! Kim Jong-un s-a adresat poporului: „Vreau asta cu orice PREŢ!”
Noi DIRECTIVE în Coreea de Nord! Kim Jong-un s-a adresat poporului: „Vreau asta cu orice PREŢ!”

Noi DIRECTIVE în Coreea de Nord! Kim Jong-un s-a adresat poporului: „Vreau asta cu orice PREŢ!”

Nord-coreenii se pregătesc intens pentru Ziua Soarelui. Mai exact, ziua de naştere a fondatorului regimului comunist de la Phenian, Kim Ir-sen. Iar pentru asta, actualul conducător al Coreei de Nord, Kim Jong-un, a trasat noi directive subalternilor săi.

Liderul din Coreea de Nord a ordonat încheierea lucrărilor la un proiect rezidenţial din capitala ţării. Chiar "cu orice preţ", a ţinut să precizeze nepotul fondatorului actualului regim. 

Inițial, încheierea lucrărilor era planificată la sfârșitul lui 2016, dar inundațiile care au afectat Coreea de Nord anul trecut au impus realocarea unor resurse.

Site-ul de internet Minjok Tongshin, pro-Phenian, cu sediul în SUA, aprecia că pentru proiectul rezidențial respectiv s-au cheltuit aproximativ 2,8 milioane de dolari. Este vorba de mai mulți zgârie-nori, pe o suprafață de aproximativ 900.000 de metri pătrați, cu un total de 4800 de locuințe.