Un nou caz REVOLTĂTOR ZGUDUIE din temelii sistemul de sănătate din România. LARVELE şi VIERMII mişună pe rănile PACIENŢILOR | VIDEO ŞOC

Medicul care a pus imaginile revoltătoare la dispoziţia presei a declarat că au existat două cazuri de infecţii cu larve. Ambii răniţi au decedat în urma complicaţiilor proovacte de răni şi nu de prezenţa viermilor, au declarat cadrele emdicale.

Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a decis închiderea secţiei ATI a unităţii medicale în urma neregulilor foarte grave descoperite și divulgate de către jurnalistul de investigație al Gazetei Sporturilor, Cătălin Tolontan.

Noi informaţii despre condiţiile din spital ies la iveală în urma unor declaraţii făcute de o infirmieră sub anonimat pentru tolo.ro.

– Când ați observat prima oară viermii?
– Luni. În prima zi a acestei săptămîni. Era până în ora 15:00 când am văzut acel pacient. Eram trei persoane acolo, trei infirmiere.

– Cum ați reacționat?
– Ne-am dus la domnul doctor Stăncioiu. Acestuia i s-a transmis problema. Asta e procedura, chirurgul este cel chemat. „Ce-ai, mă, chiar așa?!”, a reacționat acesta. Am înțeles că acum neagă, însă așa s-a întâmplat.

– Ce a făcut domnul doctor Stăncioiu?
– A venit cu noi, zicea și el „nu se poate”, „nu se poate”. S-a făcut primul pansament.

„A MURIT ȘI AL DOILEA”

– Am înțeles că ar fi fost doi pacienți în această situație.
– E adevărat. Tot în aceeași noapte de alaltăieri a decedat și al doilea om.

– Înțeleg că a fost vorba de larve de muște.
– Exact.

– Cum de au rămas până a doua zi?
– Stați că nu știți cum e la noi! Când facem primul pansament, strângem acei viermi. Însă viermele caută să fugă de lumină, se trage. Culegem ce e pe suprafață, dar ce intră înăuntru nu putem. Practic, viermii se adăpostesc în corp. Apoi, se repetă figura la următorul pansament.

„LUCRĂM ÎN CONDIȚII DE SAUNĂ”

–Cît de frecvente sînt cazurile?
– De ani de zile! Am avut și anul trecut, am avut și acum doi ani. De fapt, pe fiecare vară, atunci când începe căldura, apar multe cazuri.

– În opinia dumneavoastră, care este cauza?
– Condiţiile existente în secţia de terapie. Aerul condiționat pus aici încă de la modernizare, de acum câțiva ani, nu a funcționat nici măcar o zi! Lucrăm în condiții de saună. Vă rog să ne credeți, când terminăm treaba suntem ude fleașcă! Fleașcă, inclusiv la sutien și la chiloți!

VEZI ŞI: Secția ATI de la Spitalul de Arși din București a fost ÎNCHISĂ. Instituția medicală NU MAI POATE PRIMI PACIENȚI. Polițiștii vor AUDIA vineri mai multe persoane | UDPATE