Evenimentul Zilei > EVZ Special > Noi detalii despre salariul colosal primit de Lionel Messi. Clauza care îi aduce zeci de milioane
Noi detalii despre salariul colosal primit de Lionel Messi. Clauza care îi aduce zeci de milioane

Noi detalii despre salariul colosal primit de Lionel Messi. Clauza care îi aduce zeci de milioane

Salariul încasat de Lionel Messi la FC Barcelona a stârnit discuții la nivel mondial. Superstarul argentinian este foarte supărat.

Lionel Messi este foarte supărat din cauza informațiilor legate de salariul său. Ziariștii de la cotidianul El Mundo au făcut publice date din fabulosul contract pe care argentinianul îl are la Barcelona. Astfel, lumea a putut afla că superstarul catalanilor încasează brut suma de 555.237.619 de euro. Pentru o perioadă de trei ani și jumătate, în funcție de atingerea diferitelor performanțe care activează unele clauze.

Cât primește argentinianul la reziliere

La finalul meciului pe care Barcelona l-a disputat cu Ahletic Bilbao (scor 2-1), Messi a fost întrebat despre acest subiect. Dar și dacă va rămâne pe Camp Nou la finalul sezonului. Atacantul, aflat în mașină, nu a răspuns, a zâmbit și a plecat.

Cei de la El Mundo au venit cu noi informații legate de înțelegerea dintre FC Barcelona și atacantul argentinian. Există o clauză de confidențialitate, care se va activa la data de 15 iulie 2021. Catalanii urmează să-i plătească fotbalistului suma de 38.964.977 milioane de euro. La două săptămâni după ce Leo își încheie înțelegerea cu clubul de pe Camp Nou.

Lionel Messi, salariul care a stârnit scandalul

„Adică, atunci când acordul nu mai e în vigoare și jucătorul poate și-a îndeplinit deja dorința de a părăsi clubul unde și-a desfășurat întreaga carieră. Menționează ziariștii de la sursa citată. Bineînțeles, înțelegerea dintre cele două părți este plină de clauze. Există și una legată de partea politică. Argentinianul își poate rezilia contractul și pleca liber, în cazul în care provincia Catalonia își declară independența. Pentru că acest scenariu ar presupune că echipa nu mai poate juca în Primera Division.

Toată discuția din jurul veniturilor lui Messi cade cum nu se poate mai prost. FC Barcelona are mari probleme financiare, cauzate de pandemia de coronavirus. Veniturile au scăzut dramatic în ultimul an și s-a ajuns în situația în care salariile să fie întârziate. Oficialii clubului catalan încearcă acum să afle de unde s-au scurs informațiile. Messi vrea să dea în judecată cotidianul spaniol.