Noi Centre Judenţene de Excelenţă pentru pregătirea copiilor de elită

Noi Centre Judenţene de Excelenţă pentru pregătirea copiilor de elită

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a aprobat înfiinţarea a trei Centre Judeţene de Excelenţă, în judeţele Prahova, Timiş şi Vâlcea, pentru pregătirea copiilor şi tinerilor capabili de performanţe, informează un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN), remis joi, informează Agerpres.

"Centrele de Excelenţă au ca obiectiv asigurarea condiţiilor optime de pregătire şi dezvoltare a copiilor şi tinerilor capabili de performanţe înalte. Centrele vor selecta copii şi tineri în vederea constituirii grupelor de performanţă pe discipline, arii curriculare sau domenii ştiinţifice, artistice şi tehnice", precizează comunicatul.

Conform sursei citate, în ordinul de ministru privind înfiinţarea acestor centre se precizează că pregătirea copiilor şi tinerilor se va desfăşura în timpul anului şcolar, în zilele de sâmbătă, şi în perioada vacanţelor şcolare, iar taberele şcolare pe discipline vor fi organizate în timpul vacanţelor şcolare.

Ministerul Educaţiei Naţionale mai arată că Centrul de Excelenţă din judeţul Timiş va avea sediul în cadrul Liceului Teoretic 'Grigore Moisil' din municipiul Timişoara, în judeţul Prahova, sediul Centrului de Excelenţă va funcţiona în cadrul Colegiului Naţional 'I.L. Caragiale' din municipiul Ploieşti, iar în judeţul Vâlcea, în cadrul Colegiului Energetic din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Organigramele centrelor urmează a fi aprobate de către inspectoratele şcolare judeţene, iar posturile aferente centrelor vor fi finanţate din bugetele consiliilor locale. Centrele se pot finanţa şi din venituri proprii ale consiliilor locale, dar şi din sponsorizări şi donaţii", adaugă comunicatul de joi al Ministerului Educaţiei Naţionale.