NOAPTEA MUZEELOR alături de militarii din Armata României
Editura Evenimentul si Capital

NOAPTEA MUZEELOR alături de militarii din Armata României

Muzeul Ţepeş, din Bucureşti (Sursa foto:Stefan.ro)
Autor: | | 0 Comentarii | 206 Vizualizari

De la Noaptea Muzeelor, eveniment patronat de Consiliul Europei şi UNESCO, nu va lipsi nici Ministerul Apărării Naţionale care organizează mai multe activităţi la principalele obiective în care vizitatorii pot retrăi atmosfera din sânul militarilor români, de la Primul Război Mondial şi până în prezent.

Noaptea Muzeelor, eveniment patronat de Consiliul Europei şi UNESCO, va deschide porţile şi obiectivelor de istorie militară ale României. În Bucureşti, MApN a pregătit programe speciale.

Iată principalele atracţii oferite de muzeele militare din Capitală:

PORŢI DESCHISE LA CASTELUL ŢEPEŞ DIN PARCUL CAROL I

În contextul sărbătoririi Zilei Eroilor, eveniment ce se desfășoară, anul acesta, în cadrul programului Noaptea Muzeelor, patronat de Consiliul Europei şi UNESCO, Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor organizează, astăzi, începând cu ora 18.00, Porți Deschise la Castelul Ţepeş, din Parcul Carol I.

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) transmite că va avea loc un concert de fanfară susţinut de orchestra Muzicii Reprezentative a Ministerului, un microrecital de muzică clasică susţinut de elevii Colegiului Naţional de Arte “Dinu Lipatti” din Bucureşti și un moment artistic susţinut de actorul Florin Nan.

De asemenea, vor fi vernisate expoziţiile ”Ecaterina Teodoroiu văzută prin ochi de copil” şi ”Castelul Ţepeş văzut prin ochi de copil”, cu picturi realizate de elevii Liceului de Arte Plastice ”Nicolae Tonitza”, și vor putea fi vizitate expozițiile ”Armata Română în Marele Război” şi ”Pe urmele eroilor”.

O atracţie deosebită o reprezintă exerciţiul de reconstituire istorico-militară, în uniforme specifice Războiului de Independență, executat de Asociaţia Tradiţia Militară. Totodată, va fi organizată o întâlnire cu membrii asociaţiilor ”Cercetaşii Tradiţionali” şi NEAMUNIT – organizaţii cu domeniu de activitate complementar domeniului Cultul Eroilor, și vor fi prezentate publicului filme istorice, evocatoare ale sacrificiului eroilor români din Primul şi al Doilea Război Mondial, manifestare realizată cu sprijinul Arhivei Națională de Filme.

MUZEUL NAŢIONAL AL AVIAŢIEI ROMÂNE

Muzeul Naţional al Aviaţiei Române îşi așteaptă vizitatorii între orele 18.00 şi 04.00, în strada Fabrica de Glucoză, nr. 2-4, sector 2.

Cu acest prilej va fi dezvelită o placă aniversară în memoria Smarandei Brăescu, supranumită ”Regina Înălțimilor”, va fi prezentat filmul ”Foșnet de mătase albă”, realizat de Studioul Cinematografic al Armatei, iar Asociația Română pentru Propaganda și Istoria Aeronauticii va susține momentul intitulat „Smaranda Brăescu – Vreau să fiu pilotă, vreau avionul meu!” - 120 de ani de la naștere și 85 de ani de la realizarea recordului mondial absolut.

De asemenea, vor avea loc prezentări cu tema „Mi-8 nr. 03, elicopterul dictatorului” și „Femeile în aviație”.

Militarii Brigazii 30 Gardă ”Mihai Viteazul” din București vor prezenta un exercițiu de tip drill-team (de la ora 18.20), iar Fanfara brigăzii va susține un miniconcert intitulat „Aviația dă senzația!” (de la ora 02.00).

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Cultură

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate