Noapte de coșmar în Italia. O româncă a răspândit groază în provincia Cosenza

Noapte de coșmar în Italia. O româncă a răspândit groază în  provincia Cosenza

Un incident dramatic a avut loc într-o casă din Santa Maria del Cedro, în provincia Cosenza, Italia, unde o româncă , în vârstă de 50 de ani, a fost protagonista unor scene de coșmar.

Românca s-a baricadat în casă luând ostatic chiar pe bătrânul de 88 de ani de care trebuia să aibă grijă. Potrivit autorităților italiene, femeia avea asupra eu o pușcă și un cuțit și amenința că se sinucide.

După o noapte întreagă de negocieri, carabinierii au reușit s-o imobilizeze pe româncă.  Atât femeia, cât și bătrânul sunt în stare bună. Motivele care au dus-o pe femeie la gest nu sunt cunoscute.

Martorii spun că au văzut-o pe femeie intrând și ieșind din balcon cu pușca și cuțitul în mână. Carabinierii au înconjurat zona și o ambulanță a ajuns și la fața locului. Abia în jurul orei 8.30 vineri dimineață situația s-a rezolvat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Într-un comunicat emis de Poliția locală, se precizează că femeia înarmată un cuțit și o pușcă de calibru 12, deținută în mod regular de bătrân și care s-a dovedit că avea un glonț pe țeavă, a amenințat în mod repetat că va ucide persoana în vârstă și pe oricine s-ar fi apropiat de casă, apoi s-ar fi sinucis, fără a putea să indice motive reale din spatele acțiunii sale.

În urma unui apel la numărul de urgență 112, carabinierii Secției Radiomobile din Compagnia di Scalea și a Stației Santa Maria del Cedro, au intervenit imediat. La fața locului au sosit imediat personalul militar din Departamentul Operațional al Comandamentului Provincial al Cosenza, inclusiv un negociator, special instruit pentru gestionarea situațiilor de criză, precum și două echipe SOS ale Batalionului 14 Calabria în eventualitatea unei descinderi, în cazul în care situația s-ar fi precipitat.

Pe parcursul negocierii, un canal constant de dialog a fost, de asemenea, deschis cu personalul specializat din GIS, pentru a împărtăși orice evaluare utilă a situației actuale și a activității, ținând cont de starea mentală a femeii, condițiile de sănătate ale vârstnicului ostatic și conformația proprietății.

Primele efecte pozitive ale negocierii au apărut în jurul orei 06.30, când femeia, în timp ce continua să se opună eliberării bătrânului și predarea armei, a început să arate primele semne de ezitare.

Românca de 50 de ani a fost asistată de 118 angajați prezenți la fața locului și, ulterior, a fost dusă la secția Santa Maria del Cedro, unde a fost declarată în arest pentru „răpire”, „ultraj la oficial public” și „amenințare” agravat ”, fiind pusă la dispoziția procurorilor, potrivit gazetaromaneasca.com